W
Wolfenstein
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Znałem się z kolegą z pracy po przyjacielsku .. wcześniej pożyczałem mu drobne kwoty i oddawał i było wszystko OK .. raz poprosił mnie o pożyczkę 1000 zł - z wielkim wahaniem mu pożyczyłem (niestety zawierzyłem) .. miał oddać w ciągu tygodnia i do tej pory nie oddaje - nie odpisuje na smsy , zmienił numer, miejsce pracy i mam tylko jego adres zameldowania, chociaż mieszka gdzieś indziej w Warszawie tyle że nie wiem gdzie.
Dowiedziałem się natomiast że jeszcze jedna osoba pożyczyła mu podobną kwotę i pożyczał drobne kwoty od innych osób z mojej pracy (oni nie chcą sprawy robić ,ale mogę ich podać jako świadków - zgodzili się).
Mam nagranie z monitoringu w momencie kiedy pożyczam mu pieniądze, ale nie mam niestety umowy spisanej, za to jednak zeznania świadków że pożyczał pieniądze od wielu ludzi i wyciąg z bankomatu o danej godzinie ...
Co muszę zrobić ? jaka jest szansa na tą sprawę? i co mu może grozić?
Dowiedziałem się natomiast że jeszcze jedna osoba pożyczyła mu podobną kwotę i pożyczał drobne kwoty od innych osób z mojej pracy (oni nie chcą sprawy robić ,ale mogę ich podać jako świadków - zgodzili się).
Mam nagranie z monitoringu w momencie kiedy pożyczam mu pieniądze, ale nie mam niestety umowy spisanej, za to jednak zeznania świadków że pożyczał pieniądze od wielu ludzi i wyciąg z bankomatu o danej godzinie ...
Co muszę zrobić ? jaka jest szansa na tą sprawę? i co mu może grozić?