Pozytywny wynik testu

• Autor wątku Autor wątku gregc2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gregc2

Dzień dobry,

dostałem pozytywny wynik testu na koronawirusa. Mam przebywać na kwarantannie do 09.12.21. Co poza tym mam zrobić/nie zrobić i czy umrę z głodu ze względu na niemożność wyjścia do sklepu? Zaznaczam, że nikt ze mną nie mieszka.

Możesz poprosić sąsiada/znajomego/kogoś z rodziny albo ostatecznie MOPS i gminę o pomoc w dostarczeniu jedzenia pod drzwi. A czego masz nie robić? Nie opuszczać miejsca, w którym przebywasz na izolacji.

gregc2 napisał:
czy umrę z głodu ze względu na niemożność wyjścia do sklepu?
Kontrolujący kwarantannę organ proszę poinformować o sytuacji , a oni zareagują w odpowiedni sposób.
Można poprosić znajomych , rodzinę , sąsiadów o pomoc , jeśli nie to jak powyżej.

W jakiej formie należy to finansować?

Są jakieś przepisy prawne, które to regulują; czy też to Twoje prywatne zdanie?

Zobacz sobie na stronie stosownego MOPS jak organizują pomoc. Nie widzę potrzeby niepotrzebnej dyskusji.

Dzięki póki co za pomoc, na pewno wykorzystam tę wiedzę. Całe szczęście czuje się – na razie – dobrze. To być może zasługa szczepionek, które dostałem. Pozdrawiam

gryffinian napisał:
Nie widzę potrzeby niepotrzebnej dyskusji.
Niepotrzebne to było to zacytowane zdanie. Odpowiedziałeś o MOPS'ie. I to jest dla mnie wystarczające. Dziękuję.

alekeyPL napisał:
W jakiej formie należy to finansować?

Są jakieś przepisy prawne, które to regulują; czy też to Twoje prywatne zdanie?

Nie ma przepisów na podstawie, których ktoś ma Ciebie w takiej sytuacji utrzymywać. A co do formy, to trzeba porozmawiać z osobą lub organizacją, która zakupy dostarczy - zwrot gotówką lub przelewem.

Nie zapominajmy też, że są firmy, które świadczą takie usługi jak zakupy z dostawą do domu (celowo nie podaję żadnych nazw, bo nie o reklamę tu chodzi) i mają płatność kartą przy odbiorze.

Powrót