praca 1/2 etatu i lata pracy

• Autor wątku Autor wątku slowik6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slowik6

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Pracowałam jakiś czas na 1/2 etatu z wynagrodzeniem połowa minimalnej krajowej, teraz jestem zarejestrowana w UP z prawem do zasiłku, lecz jeszcze nie wiem w jakiej wysokości (zliczany jest okres pracy za granicą). Zastanawiam się czy to pół etatu będzie wliczane też do lat pracy?

Przy ustalaniu prawa do zasiłku dla bezrobotnych nie ma znaczenia wymiar czasu pracy, w jakim byłaś zatrudniona wcześniej, ważna jest wysokość otrzymywanego miesięcznie wynagrodzenia brutto. Osoba zatrudniona w niepełnym wymiarze czasu pracy (1/2 etatu, ¼ etatu itp.) będzie miała prawo do zasiłku dla bezrobotnych pod warunkiem, że uzyskiwała miesięcznie wynagrodzenie co najmniej minimalne, od którego istnieje obowiązek opłacania składki na Fundusz Pracy. Także te połówki też będą zaliczane.

nintendo007 napisał:
Osoba zatrudniona w niepełnym wymiarze czasu pracy (1/2 etatu, ¼ etatu itp.) będzie miała prawo do zasiłku dla bezrobotnych pod warunkiem, że uzyskiwała miesięcznie wynagrodzenie co najmniej minimalne, od którego istnieje obowiązek opłacania składki na Fundusz Pracy. Także te połówki też będą zaliczane.
slowik6
Kobieta.gif
, czy zdając pytanie odnośnie wliczania okresu pobierania zasiłku dla bezrobotnych do lat pracy chodziło Ci o wyjaśnienie okoliczności jego uzyskania czy też o coś innego?

Powrót