Praca a Staz

• Autor wątku Autor wątku mona1972
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mona1972

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam Wszystkich
Mam pytanie, czy jest mozliwe by obecny pracodawca mnie zwolnił i zatrudnił ponownie na staz.
Dziekuje i Pozdrawiam

Witam
Jestem pracownikiem nie pytam jak to zrobic, tylko chce sie upewnic ze nie da sie tego zrobic:)

mona1972 napisał:
czy jest mozliwe by obecny pracodawca mnie zwolnił i zatrudnił ponownie na staz.
[FONT=&quot]STAŻ oznacza nabywanie przez bezrobotnego umiejętności praktycznych do wykonywania pracy przez wykonywanie zadań w miejscu pracy bez nawiązania stosunku pracy z pracodawcą - art. 2 ust. 1 pkt. 34) ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy.[/FONT]
Staż to nie jest sposób na zaoszczędzenie przez pracodawcę na wypłacie dla pracownika. Czego niby miałaby się Pani uczyć na tym stażu?

Ostatnia edycja:
Własnie niczego ,pracodawca kombinuje zeby zaoszczędzic

Do wniosku o staż, zawsze dołączone są wytyczne jeśli chodzi o zadania do wykonywania na stażu, jeśli wychodzi to poza ich zakres, a nie daj Boże, przekraczane są godziny pracy lub praca w dni wolne/porze nocnej bez uprzedniej zgody lub odpowiedniej informacji do PUP, można zgłosić ten fakt na piśmie do Dyrektora PUP/WUP z którego staż ten Pani otrzymała.

Powrót