Praca dla Ryanaira

• Autor wątku Autor wątku tomasek83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomasek83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Drodzy użytkownicy mam do Was ogromną prośbę, czy ktoś z Was mogłby mi doradzic w następującej sprawie. Otóż przeszedłem szkolenie Ryanaira, zdałem egzaminy, podpisałem kontrakt z agencją która nas zatrudnia i moją bazą jest lotnisko Stansted w Londynie. Musimy spłacać pożyczkę za kurs w wysokości 2250 Euro, ale siedzimy już tu dwa miesiące a nasza agencja nie załatwiła nam ID (Identity Card) bez którego niestety nie można latać bo nas na lotnisko nie wpuszczą. Powiedzcie mi proszę czy jakoś można to odkręcić w sensie czy możemy sie domagać od agencji zwrotu pożyczki. Zaznaczam ze wszystkie dokumenty wymagane do wyrobienia ID dostarczyliśmy na czas ale agencja działa opieszale i cały czas nas zbywa. Proszę o pomoc, z góry za wszystko dziękuje, pozdrawiam

Piotrek

Zajmujemy się polskim prawem pracy. Temat przenoszę.

Zapewne podpisaliscie jakas umowe przeczytajcie ja i zobaczcie co umowa mowi na temat oplacania kursow, czego one dotycza i po jakim czasie dostajecie prace oraz dopilnowane maja byc formalnosci. Jakie ID oni maja Wam wyrobic? Napisz cos wiecej chociazby rodzaj wykonywanej pracy i co to za kursy byly? Bo po sumie za szkolenia chyba na pilotow Was wyuczyli :wow:

Haha no niestety nie bylo to szkolenie na pilotów, ale na cabin crew, zwykli stewardzi, w umowie jest napisane ze po dostarczeniu wszystkich dokumentów potrzebnych do wystawienia ID takowe dostaniemy żeby jak najszybciej dostać prace. ID potrzebne jest do przejścia przez bramki na strefę na lotnisku, a stamtąd do samolotu. Co można z tym zrobić? W kontrakcie wyraźnie jest napisane że ten dokument nam wystawią, ale jakoś im sie nie spieszy? czy jest jakaś instytucja która może nam pomóc? bo w podobnej sytuacji jest wiele osób, z góry dziękuje wszystkim, pozdrawiam

Tak jest taka instytucja nazywa sie CAB http://www.citizensadvice.org.uk/index/ ... #searchbox
powinni Wam pomoc. HMM troche to dziwne bo moj maz tez pracowal na lotnisku i takie ID wyrobili mu na poczekaniu (chyba, ze to Wasze jest jakies nadzwyczajne) Zgloscie sie do tej instytucji bo moze oni naciagaja tylko na szkolenia.

Powrót