Praca Magisterska

• Autor wątku Autor wątku Justin1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Justin1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witajcie.

Mam pytanie odnośnie pracy magisterskiej. Czy mogę w swojej pracy podać nazwę firmy państwowej oraz jej ogólną charakterystykę, która znajduje się na stronie internetowej. Nazwa firmy pojawi się w tytule pracy oraz będzie krótka wzmianka i analiza tej firmy na podstawie informacji z ksiażek, które opiszę w pracy wcześniej. Nie będzie poufnych danych ani analiz finansowych. Czy muszę występować o udostępnienie tych danych? Czy mogę sobie przeczytać na stronie internetowej i napisać tą charakterystykę oraz użyć tej nazwy w tytule pracy?

Dziękuję za odpowiedzi. Bardzo mi na tym zależy.

Nie widzę przeciwwskazań zakładając, iż posługuje się Pani wyłącznie ogólnodostępnymi źródłami.

Być może Pytający, kontaktując się bezpośrednio z ową Firmą uzyskałby ciekawsze i szersze informacje na potrzeby pracy. Warto rozpatrzyć taki scenariusz.

Bardzo dziękuję za informacje. Chodzi mi tylko o charakterystykę firmy i nazwę, wszystko jest dostępne na stronie internetowej. Reszta to będą moje analizy w oparciu o wcześniejsze teorie z książek. Nie są mi potrzebne poufne dane ani analizy, ponieważ to praca bardziej psychologiczna

Powrót