Praca .... mobbing.... zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku majkamajka6667
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majkamajka6667

Witam
Pracuje na umowę zlecenie na czas nieokreślony.Jedna z pracownic stosuje wobec mnie mobbing,jest przyjaciółką szefa więc nic nie da się z tym zrobić.Obecnie przebywam na L4,szef chce abym wróciła,ja miałam zamiar już tam nie wracać,chociaż jest to praca moich marzeń.Boje się że jak wrócę to szef wręczy mi wypowiedzenie.I teraz moje pytanie....... Jeżeli wrócę i np.po dniu pracy dostanę wypowiedzenie to czy muszę je przyjąć i podpisać,czy mogę nie przyjmować,nie podpisać a następnego dnia iść na L4 czy już nie będę mogła?Bardzo prosze o odpowiedź.

Wypowiedzenie jest czynnoscia jednostronna i zaden twoj podpis nie jest potrzebny. Cwaniakiwanie z lewym zwolnieniem to nie to forum.

Jakie cwaniakowanie?Chyba oceniasz mnie po sobie.Jest stosowany mobing co do mojej osoby,psychicznie jestem wykończona.Moj psychiatra dał mi zwolnienie,szef chce abym wróciła,a ja się boje.Jestem samotna i schorowana,jak mnie zwolni to nawet na leki nie będę miała.

Albo jesteś chora i idziesz na zwolnienie albo nie idziesz bo czujesz się zdrowa. Natomiast też uważam że to jest kombinowanie jak już zakładasz że za kilka dni dokładniej o takiej godzinie poczujesz się chora. Jasnowidzka czy co?

Dokladnie, jestes chora, to nie idziesz do pracy, a nie sobie juz wymyśliłaś, że pójdziesz, ale jak dostaniesz wypowiedzenie, to ,pójdziesz sobie na L4- to jest cwaniakowanie.

Powrót