praca na Krecie

• Autor wątku Autor wątku Ilona.K.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ilona.K.

Ilona.K.

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam!

Dostałam ofertę pracy na Krecie. Gdy rozmawiałam z polską osobą, która jest tutaj "pośrednikiem", to mówiła ona o pracy w restauracji-hotelu (myślałam, że chodzi o sprzątanie, pomoc w kuchni) i z podstawową znajomością języka angielskiego.

Potem okazało się, że pracodawca skontaktował się poprzez e-mail ze mną w języku angielskim i mowa była tylko o dwóch recepcjonistkach (wydaje mi się więc, że tutaj angielski musi być już komunikatywny, a ja znam podstawy)

Po tygodniu ten sam pracodawca wysłał mi kolejnego maila, że natychmiast potrzebuje tych dwóch recepcjonistek, ale dodatkowo szuka też dwóch osób do restauracji.

I teraz nie wiem co robić. Bo z jednej strony chciałabym wyjechać i sobie dorobić. Ale z drugiej mam wątpliwości, bo nie wiem o co tak naprawdę tutaj chodzi. Bo te wszystkie zmiany dziwnie mi wyglądają.

Tyle, że praca jest legalna, na umowę, na 3 miesiące. To wiem, od "pośrednika", którym jest wykładowca prawa na prywatnej uczelni.
Więc tutaj chyba wszystko powinno być ok.

W związku z tym mam pytanie: jak mogę sprawdzić ten hotel?? Znam nazwę i poczytałam w internecie, ale tam są tylko opinię turystów- skrajne.

Wykładowca prawa dorabia sobie w ten sposób?

Ta Pani ma koleżankę, której syn jest managerem w tym hotelu. O tym, że jest praca wyszło w luźnej rozmowie. Stąd to "pośrednictwo" w cudzysłowie.
Nauczycielka wzięła tylko informacje kontaktowe od nas i przekazała je tej koleżance. O żadnych pieniądzach nie ma tutaj mowy.
Wszystkie zagadnienia dotyczące samego wyjazdu i warunków pracy mamy sami uzgadniać z właścicielem hotelu.
Tylko w tym problem, że znamy tylko nazwę hotelu i to, że jest na Krecie. Ten właściciel kontaktuje się wyłącznie przez e-mail, co mnie dziwi, bo chyba sam powinien się domyślić, że w ciemno nikt nie pojedzie.

Pracowałam na krecie, daj namiary do siebie to bedziemy mogły porozmawiac, moje gg 626024

Powrót