Praca po 56 roku u kobiet

• Autor wątku Autor wątku maria 00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maria 00

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam,
Mam problem ze znalezieniem pracy,przed ukończeniem 56 lat pracowałam przez agencję na tygodniowkach,gdy zblizaly się moje 56 urodziny nie dostałam kolejnej umowy i tak straciłam pracę.Po dwóch miesiacach szukania następnej zdecydowałam się o zwrócenie s do opieki społecznej,dostałam 380 zł jako osoba bezrobotna,bez prawa do zasiłku.W urzedzie pracy powiedziałam,ze w niektórych zakładach pracy powiedziano mi ,ze ze wzgledu na wiek nie przyjmą mnie,doysliłam sie,ze to o okres ochronny chodzi Pani w UP powiedziała mi,że oni ,jako urząd nic nie mogą zrobić.Jak zapytałam o jakis zasiłek stały,czy chocby rentę socjalną,to tylko ramionami wzruszyła Co mam teraz zrobić,z czego żyć.Jestem osobą samotną, nie mam pomysłu co dalej,a kraść nie umiem,moze gdybym w miescie mieszkała, to gdzies przy Ukraincach bym sobie pojadła i 1200 zł dostała,czy ktoś może mi pomóc,co dalej robić?

Nie wierzę,nie ma jednej osoby,która mogłaby mi pomóc ?
Każda opcja będzie mi pomocna,z góry dziękuję

Pani w UP powiedziała mi,że oni ,jako urząd nic nie mogą zrobić
Zainteresuj się ofertami pracy z PUP. Spróbuj też poszukać pracy np. poprzez znajomych lub ogłoszenia w prasie lokalnej.

zapytałam o jakis zasiłek stały
Zasiłki z pomocy społecznej przyznawane są na wniosek osoby zainteresowanej.
Przepis prawny: art. 36 - 39 Ustawy o pomocy społecznej (t.j. Dz.U.2021.2268).

zasiłek dostałam w wysokosci 388 zł,a cv,tel do firm,wszędzie pytają o wiek i kontakt się urywa,nawet do sprzątania nie chcą,bo jak usłyszą o wieku,to niektórzy stwierdzają wtedy,że gdybym miała orzeczenie,to może,no i dalej szukam

Powrót