Praca przez internet

• Autor wątku Autor wątku KiKa91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KiKa91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Czy oferty pracy przez internet, które można znaleźć w sieci, są legalne? Czy osoba podejmujące się takiego zajęcia robi to legalnie?

jakie oferty pracy?

nie czyni legalnym pracy fakt ,ze ogłoszenie o pracy ukaże się w gazecie , na slupie ogloszeniowym czy w Internecie...
Internet jest w dużym uproszczeniu tylko platformą ,żeby do danej oferty zajrzało jak najwięcej osób...

Mam na myśli pracę przez internet, tzn. siedzę w domu i zarabiam pieniądze. Pełno takich ofert w sieci. Kojarzysz już? I jeśliby ktoś takiej pracy się podjął, to czy to jest legalne? Nie wiem, ale ta praca jest związana z rozsyłaniem reklam, wypełnianiem ankiet...

Jest jakaś umowy np cywilnoprawna typu zlecenie?
Hm.. a podatek odprowadzany jest?

no właśnie chyba nie... musiałabym się zagłębić bardziej w ten temat. Myślałam, że się orientujecie w tym...

a czy my jestesmy jasnowidzami ,żeby wiedzieć jak planują zawrzeć umowy osoby proponujące tą pracę - czy jako umowy zlecenia ,czy umowy na czas określony czy inaczej... każdy może podchodzić inaczej bo w zależności od czynności ,nakładu pracy itp potrzebuje innego "pracownika"... Niektorzy to pewnie chcieliby bez żadnej umowy...

Słowem dowiedz się więcej i zadaj bardziej szczegółowe pytanie(a)...

Powrót