Praca Społeczna - odwołanie

• Autor wątku Autor wątku szymbura
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymbura

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
W nieprawomocnym wyroku sądu została mi przedst. kara wykonywania pracy społecznej w wymiarze 30h, kary finansowe.....

Uprzejmie proszę o informację skąd mogę ściągnąć wzór pisma o cofnięcie tego punktu z wyroku sądu (praca społeczna). Nie mam doświadczenia w tym temacie więc nie jestem w stanie znaleźć odpowiedniego pisma.

Za pomoc szczerze dziękuję....

Nie rozumiem o co chodzi "cofnięcie tego punktu z wyroku sądu"??
Chcesz się odwoływac od orzeczonej kary ograniczenia wolności?

cofnięciem może nastąpić tylko w rezultacie złożenia apelacji co do orzeczonej kary

Chce się odwołać od wyroku sądu. Mam czas do środy 12.09. Głównie chodzi mi o PRacę społeczną jednakże uważam iż wyrok jest za surowy i chciałbym prosić o zmniejszenie wymiaru kary. Powinienem złożyć apelacje czy zażalenie?

Sąd grodzki wydał wyrok. Jest to sąd I instancji ? :o

Właśnie przedstawiłem ten problem kancelarii prawnej:
Przedstawiony przez Pana problem jest złożony i wymaga sporządzenia Opinii Prawnej. Jeżeli jest Pan zainteresowany otrzymaniem opinii poniżej podaję wszelkie niezbędne dane do jej opłacenia. ->350zł

Troszkę za dużo chyba

najlepiej samemu napisać odwołanie.jest to bardzo proste.piszesz odwołanie na dole piszesz od jakiego wyroku (sygnatura akt) a pod spodem uzasadnienie.

za 30h takie rzeczy. Zastanów się czy nie prościej 4 razy sie przejsć odrobic?

no własnie kaczucha ma racje.ja też bym poszła odrobić i miałabym święty spokój.to nie jest nic wielkiego.

HEHeh możesz pisać o umożenie, wiec idz 2 razy odrób tam się więcej niż 3-4h nie spędza przynajmniej u mnie w mieście. A nastepnie pisz pismo o umożenie reszty kary

Powrót