Praca w czasie aresztu. Czy to mozliwe?

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Guest

Sad zarzadzil jako srodek zapobiegawczy dwa miesiace aresztu z powodu nie stawienia sie na rozprawe(sprawa malo istotna takie tam bzdety, prawdopodobnie zostane uniewinniony).
Mieszkam i pracuje w Dubaju dla zagranicznych klientow jako architekt. Od czterech miesiecy pracuje przy projekcie ktory mam zakonczyc do konca listopada. Jezeli teraz lub w najblizszym czasie przerwe prace to strace zlecenie, prawie roczny dochod, moja rodzina wyladuje na ulicy bez grosza (mieszkamy w sluzbowym mieszkaniu) Byc moze udalo by mi sie ukryc fakt aresztowania przed klientami , jakos wytlumaczyc moja niebecnosc przez dwa miesiace jednak prace musialbym kontynuowac. Do tego wystarczy laptop i mozliwosc przekazywania informacji raz, dwa razy w tygodniu.
Wiem ze zdarza sie ze aresztowni pracuja nawet opuszczajac codziennie areszt. Ja moge byc na miejscu potrzebuje tylko laptop i mozliwosc skonsultowania telefonicznie raz w tygodniu, przeslania plikow.
Czy to mozliwe? Czy mozna sie w czasie takiego aresztowania uczyc sie jezyka obcego tzn miec ksiazki, i-poda itd?
Czy taki areszt mozna zamienic na areszt domowy czy cos w tym rodzaju, poreczenie waznej osboby ze napewno sie stawie na nastepna rozprawe, na jakas kaucje pieniezna?
dziekuje

Rzeczy,o których piszesz nie mogą i nie mają miejsca w areszcie.Czyli,nie możesz posiadać przy sobie laptoka,i-poda itp,itd.Areszt ma charakter izolacyjny.Pytanie tylko,czy chodzi Ci o areszt,czy o zakład karny,gdzie będziesz odbywał karę pozbawienia wolności?Jeśli masz wyrok,to ZK.I na to mi wygląda...

Jest tak jak napisalem tzn:srodek zapobiegawczy dwa miesiace aresztu z powodu nie stawienia sie na rozprawe tylko i wylaczni i nic poza tym.
Chodzi mi o to czy sa przypadki ze w czasie aresztu mozna pracowac?

Absolutnie.W grę wchodzić może jedynie praca zlecana przez areszt Tobie.Przykro mi.

Czy taki areszt mozna zamienic na areszt domowy czy cos w tym rodzaju, poreczenie waznej osboby ze napewno sie stawie na nastepna rozprawe, na jakas kaucje pieniezna?
dziekuje

aresztowanie za granica

W sprawie karnej sad zarzadzil wobec mnie jako srodek zapobiegawczy dwa miesiace aresztu z powodu nie stawiania sie na rozprawy tylko i wylacznie z tego powodu (sprawa malej wagi).
Jakie sa realne szanse ze zostane aresztowany przebywajac za granica?
Mam stala prace, legalne prawo pobytu, nr ubezpieczenia, staly adres, konta bankowe itd. Nie mam zamiaru sie ukrywac. Jezeli to tylko kwestia czasu to ile go mam? Jak to wyglada w praktyce? Czy ktos sie z tym spotkal?
z gory dziekuje za odpowiedzi

Proszę nie dublować tematów
scaliłem Pana pytania z 2 tematów.- y

można ale szanse są znikome skoro ukrywa się Pan przed wymiarem sprawiedliwości.
O laptopie, dostępie do internetu, pracy czy przepustkach w trakcie odbywania aresztu proszę zapomnieć.

Powrót