Witam, Szanowni Forumowicze... proszę Was o pomoc - poradę.
Otóż późnym latem oraz wczesną jesienią tego roku "kandydowałam"
do Służby Więziennej (Młodszy wychowawca; w dziale penitencjarnym AŚ w moim mieście).
Przeszłam wszystkie etapy rekrutacji, wszystko oczywiście w Warszawie: rozmowa kwalifikacyjna, test wiedzy, test sprawnościowy, testy osobowo-poznawcze, rozmowa z psychologiem - dłuuuga, acz rzeczowa i konkretna
Następnie dostałam obiegówkę - "hasałam" po konsultacjach: ginekolog, kardiolog, neurolog, laryngolog, psychiatra - w tym jak ktoś wspomniał powyżej: EKG, audiogram, RTG klatki piersiowej, w przypadku kobiet: cytologia, a także badanie moczu ii z krwi, czego zwieńczeniem jest wydane orzeczenie, które otrzymałam listem poleconym... ( z dn. 24.10.2019r).
W związku z tym zwracam się z małym zapytaniem;
a mianowicie: dn. 04.11.br. ukazał się ranking kandydatów na poszczególne stanowiska pracy;-w tym także to, o którym wspominam powyżej.
Niestety nie znalazłam się na rzeczonej liście...
Pytanie zatem oscyluje wokół tematu: czy mogę poprosić o informację zwrotną;
czy moja ilość punktów nie pozwoliła na umieszczenie mojego nr (XXXX.2019) na owej liście, czy może jest jakiś inny powód pominięcia mojej osoby?
Jak Państwo myślą?
Dodam, iż orzeczenie jest jednoznaczne:
"Kategoria Z. Zdolna do służby w Służbie Więziennej."
Zerkam na stronę [
https://sw.gov.pl/praca-oferty-szukaj ]
z niecierpliwością i ogromną nadzieją...
Ostatnio spostrzegłam kolejne wolne miejsce na stanowisku 'młodszy wychowawca' w wymiarze 0.5 etatu;
- w oddziale zewnętrznym AŚ w moim mieście... Jestem po rozmowie z Panem Dyrektorem (tu rekrutacja była okrojona, w sensie: wyłącznie komplet dokumentów),
niestety - brak informacji w dniu rekrutacji skutkował decyzją: wygrała osoba "lepsza"
- i z tym akurat w pokorze zgodzę się

to bardzo ważne stanowiska w zasobach SW,
zatem niechaj czynność tę wykonują osoby merytorycznie i mentalnie 'najlepsze'.
Jednak proszę także o zrozumienie: niejako czuję się w zawieszeniu,
bowiem nie wiem czy dalej mam czekać na odzew/ranking...
i dostrzeżenie mojego numeru na liście... czy szukać szczęścia poza murami AŚ?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
cierpliwa kandydatka...