Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dudek23 napisał:
Witam, czy z wadą wzroku Brak widzenia obuocznego / stereoskopowego, dostanę się do służby więziennej?.Z góry dziękuję za odpowiedź .

Wpisz w google: "ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 18 grudnia 2014 r. w sprawie wykazu chorób i ułomności" i tam znajdziesz odpowiedź.

Witam, mam pytanie jak kto jest z psychiatra w Bydgoszczy?, dostałem skierowanie i teraz muszę sam dzwonić bezpośrednio do nich na Kopernika i się umówić na wizytę?, ile mam czasu? Bo z wolnym słabo w pracy ????????????

S0ft napisał:
Witam, mam pytanie jak kto jest z psychiatra w Bydgoszczy?, dostałem skierowanie i teraz muszę sam dzwonić bezpośrednio do nich na Kopernika i się umówić na wizytę?, ile mam czasu? Bo z wolnym słabo w pracy ������������
Edit. Doczytałam, że masz już skierowanie. Dzwonisz i umawiasz się do psychiatry. A czy jest na to jakiś termin to już zależy od Ciebie jak bardzo Ci się spieszy żeby pracować w SW. Ale w tym roku na pewno już się nie wyrobisz bo w grudniu nie ma przyjęć a w listopadzie na bank już nie ogarniesz obiegówki więc masz czas raczej do końca roku. Co nie zmienia faktu, że musisz powoli się już umawiać bo dopóki nie zrobisz psychiatry, nie dostaniesz skierowania na dalsze badania, krew, rtg itd. A do każdego lekarza trzeba niestety teraz czekać...

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim :)
Słuchajcie, mój chłopak stara się o przyjęcie do SW Strażnik Działu Ochrony. ZK Czerwony Bór. Miał już rozmowę kwalifikacyjną.

6.11 zadzwonili do niego z informacją, że 20.11 psycholog.
13.11 otrzymał telefon, że ma się stawić 17.11 na testy sprawnościowe (na które de facto póki co nie ma ani skierowania ani nic).

Czy tak wygląda kolejność w tym okręgu białostockim, czy zależy im na czasie ? Może ktoś z Was tez się stara?

wesol napisał:
Słuchajcie, mój chłopak stara się o przyjęcie do SW Strażnik Działu Ochrony. ZK Czerwony Bór. Miał już rozmowę kwalifikacyjną.

13.11 otrzymał telefon, że ma się stawić 17.11 na testy sprawnościowe (na które de facto póki co nie ma ani skierowania ani nic).

Czy tak wygląda kolejność w tym okręgu białostockim, czy zależy im na czasie ? Może ktoś z Was tez się stara?
Nie wiem jak w białostockim ale w bydgoskim na testy sprawności nie potrzeba żadnego skierowania. Po prostu telefon z OISW z datą. A co do kolejności do różnie. Nieraz robią za jednym razem rozmowę , test sprawności a innym razem najpier rozmowa potem test.
A co do tego czy zależy im na czasie to tak jak koleżanka wyżej napisała w tym roku już przyjęć nie będzie

Witam,

Sorry pewnie nie w temacie ale nie wiedziałem gdzie zapytać. Czy są jakieś przesłanki, jakieś informacje na najbliższą przyszłość o ponownym powrocie do 15 lat Służby w Służbie Wieziennej (Policji, Wojtko itp) i emerytura? Czy nic nie planują i niestety już zostaniemy przy 25 latach. Mam 27 lat, ale tak się zastanawiam, i te 25 lat pracy trochę no sam nie wiem co myśleć.

Sorry, że w złym temacie.

DanielKoczupinda napisał:
Witam,

Sorry pewnie nie w temacie ale nie wiedziałem gdzie zapytać. Czy są jakieś przesłanki, jakieś informacje na najbliższą przyszłość o ponownym powrocie do 15 lat Służby w Służbie Wieziennej (Policji, Wojtko itp) i emerytura? Czy nic nie planują i niestety już zostaniemy przy 25 latach. Mam 27 lat, ale tak się zastanawiam, i te 25 lat pracy trochę no sam nie wiem co myśleć.

Sorry, że w złym temacie.

Masz 27 lat, więc czeka cię jeszcze 38 w cywilu, albo 25 w służbie. Odpowiedz sobie sam.

wesol napisał:

To jest normalne. Skierowania na TSF nie trzeba, bo podpisał przecież oświadczenie o zdolności do przystąpienia. Ja miałem psychologa na początku sierpnia, a lekarzy dopiero pod koniec października (okręg lubelski), więc z tym czasem bywa różnie - co okręg to inaczej.

I niech chłopak zacznie sam się interesować na forum, albo pisz jako on, bo trochę to żałośnie wygląda, żeby osoba trzecia to robiła...

Jak tam okręg lubelski? Dzwonili do Was o przyjęciu do służby. Bo już lista rankingowa jest.

Szogun1345 napisał:
Jak tam okręg lubelski? Dzwonili do Was o przyjęciu do służby. Bo już lista rankingowa jest.

Jakby mieli dzwonić to raczej by już dzwonili bo ostatnie przyjęcia w tym roku są w poniedziałek. Jesteś na liście? Zadzwoń do kadr jeśli chcesz mieć pewność 😊

A ile miałeś punktów w rankingu?A ile miał ten prz f Tobą?🤔

A jak nylonu was z tymi punktami na liście rankingowej?

Sorki ale możesz powiedzieć coś więcej o tej próbie wysiłkowej dla mężczyzn,zaznaczę że mam 40 lat🤔

witam, jak jest teraz w czasie korony z lekarzami? dzwoniłem to babka z komisji kazała mi zrobić tylko: neurologa, ortopedę i psychiatrę.

ResoNika napisał:
Edit. Doczytałam, że masz już skierowanie. Dzwonisz i umawiasz się do psychiatry. A czy jest na to jakiś termin to już zależy od Ciebie jak bardzo Ci się spieszy żeby pracować w SW. Ale w tym roku na pewno już się nie wyrobisz bo w grudniu nie ma przyjęć a w listopadzie na bank już nie ogarniesz obiegówki więc masz czas raczej do końca roku. Co nie zmienia faktu, że musisz powoli się już umawiać bo dopóki nie zrobisz psychiatry, nie dostaniesz skierowania na dalsze badania, krew, rtg itd. A do każdego lekarza trzeba niestety teraz czekać...

Właśnie dzwoniła do mnie Pani z rekrutacji i powiedziała że wyniki testu już są na Kopernika i mogę się rejestrować do psychiatry, później dostanę obiegówkę i będę mógł robić lekarzy.

S0ft napisał:
Właśnie dzwoniła do mnie Pani z rekrutacji i powiedziała że wyniki testu już są na Kopernika i mogę się rejestrować do psychiatry, później dostanę obiegówkę i będę mógł robić lekarzy.
A do której jednostki złożyłeś kwity 🤔

obes97 napisał:
witam, jak jest teraz w czasie korony z lekarzami? dzwoniłem to babka z komisji kazała mi zrobić tylko: neurologa, ortopedę i psychiatrę.
Możesz powiedzieć czemu tak mało lekarzy?Tylko 3🤔

Witam, otrzymałem skierowanie na komisję lekarską. Czy ktoś orientuje się jaki mam czas na wykonanie obiegówki ?

Pimp29 napisał:
Witam, otrzymałem skierowanie na komisję lekarską. Czy ktoś orientuje się jaki mam czas na wykonanie obiegówki ?

Chyba nie ma,ale jak najszybciej ci się uda.Umawiaj lekarzy i czekaj na wizytę 🤣

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót