Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hej witam, podpowiecie może czego się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?

Bartezzpro napisał:
Cichy, poważnie jest aż tak źle?? Dużo jest opinii pozytywnych jak i negatywnych ale powielających się jak np. pomiatanie nowymi oraz mniejsze prawa niż więźniowie.
Sam złożyłem papiery, była rozmowa kwalifikacyjna, kazali czekać na odpowiedź tydzień. czekałem miesiąc az wkońcu sam zadzwoniłem i się dowiedziałem że jeśli nie mam żadnej informacji to znaczy że raczej nic z tego. Nie bardzo wiem co mogło pójść nie tak na rozmowie gdyż była to rozmowa podobna na której byłem 2 lata temu. Może struktura była inna bo przeprowadzona była w ZK docelowym gdzie chciałem pracować ale po rozmowie wyproszono mnie na 10m8n a potem zaproszono do pokoju znów i wręczono kartkę z następnym terminem testów itp... chyba sobie odpuszczę ta formacje...

A możesz powiedzieć jakie były pytania na rozmowie?

Mam pytanie odnośnie przyjęcia do służby a wyleczonej boreliozy. Czy to, że miałem kiedyś zakażenie, które zostało wykryte wcześnie i wyleczone jest jakimś przeciwwskazaniem do podjęcia służby? Czy trzeba o tym w ogóle wspominać na komisji lekarskiej?

Hej czeka może ktos na opinie psychologa w OISW Warszawa teraz? Miałem w piątek testy i narazie cisza

U mnie zajęło około tygodnia od kontaktu z psychologiem do skierowania na badania lekarskie. Polecam sprawdzać pocztę, czy nie przyszedł list ze skierowaniem. Jeśli nie będzie za tydzień czy dwa, możesz spróbować zadzwonić dopytać telefonicznie.

Witam dostałem telefon ze 3.08 mam się stawić po obiegowke. Czy podpowie ktoś czy to znaczy że zaliczyłem psychologa? I jak teraz dalej będzie to wyglądało? Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam

Piotrula1990 napisał:
Witam dostałem telefon ze 3.08 mam się stawić po obiegowke. Czy podpowie ktoś czy to znaczy że zaliczyłem psychologa? I jak teraz dalej będzie to wyglądało? Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o skierowanie na komisję lekarską to otrzymuje ja każdy. Dopiero na komisji dowiesz się czy zaliczyłeś psychologa. Jeżeli dostaniesz obiegówkę tylko z psychiatra do zaliczenia to znaczy że nie zaliczony psycholog.

Ile czasu czeka się na informacje z komisji LEKARSKIEJ z sandomierskiej? Czekam już 3 tydzień i nic.

Pytanie, czy ktoś się może orientuje kiedy zostanie ogłoszony ranking z ostatniego naboru na strażnika działu ochrony? Chodzi o OISW Rzeszów.

Po trzech tygodniach otrzymałem decyzję o zdolności do służby. Następne pytanie brzmi skąd wziąść numer kandydata aby sprawdzić w rankingu swój wynik?

BobBudowniczy_123 napisał:
Po trzech tygodniach otrzymałem decyzję o zdolności do służby. Następne pytanie brzmi skąd wziąść numer kandydata aby sprawdzić w rankingu swój wynik?

Witam
Dostałeś informację pocztą o zdolności do służby ?

Tangsten napisał:
Witam
Dostałeś informację pocztą o zdolności do służby ?

Tak dostałem pocztą po trzech tygodniach od oddania obiegówki. Był to list polecony.

Dziś dostałem telefon. Za tydzień rozpoczynam służbę. Czy ktoś dostał zaproszenie z przytul starych? Ciekawe ile nas będzie na pierwszym dniu.

Siemka, i jak pierwszy dzień w pracy?? Jest tak tragicznie jak opowiada większość??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam.
Miałbym pytanie odnośnie wynikow badan Holter EKG a reakcją Komisji Lekarskiej.
Z wyniku Holtera wyszło mi, ze mam Łagodne Komorowe zaburzenia rytmu serca.
Dodam, ze mam 23 lata, a ponoć to norma u młodych osób i sportowców.
Jaki moze byc werdykt Komisji Lekarskiej na tę diagnozę? Mogą się przychylić do zdolności, czy raczej jestem skreślony z automatu?
Dodam, ze wszystkie inne wyniki wyszły lepiej niż się spodziewałem.
Był ktos w podobnej sytuacji? Bardzo zależy mi na odpowiedzi.
Dziękuję i Pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:
Witam, poszukuje marynarki do munduru wyjściowego 188 wzrost/ 116 klatka/ 115 pas. Oraz przy okazji czapki służbowej podoficer rozm 59.

Ja już jestem szczęśliwy, skończyłem swoją przygodę z sw, odszedłem miesiąc temu i cieszę się bardzo :D, skasowali mnie za mundur, buty plus wstępniak, także jak chcecie odejść to polecam odejść przed podoficerka, bo później koszt wzrośnie i to bardzo około pewnie 5-6 tys.

Jak długo pracowałeś w SW? I jakie są twoje odczucia co do tej organizacji??

Directdrive napisał:
Ja już jestem szczęśliwy, skończyłem swoją przygodę z sw, odszedłem miesiąc temu i cieszę się bardzo :D, skasowali mnie za mundur, buty plus wstępniak, także jak chcecie odejść to polecam odejść przed podoficerka, bo później koszt wzrośnie i to bardzo około pewnie 5-6 tys.

Mozesz opisac przyczyne odejscia? Ile finalnie zaplaciles?

Powrót