Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

denix.denix

Użytkownik
Odpowiedzi
50
S0ft napisał:
Właśnie dzwoniła do mnie Pani z rekrutacji i powiedziała że wyniki testu już są na Kopernika i mogę się rejestrować do psychiatry, później dostanę obiegówkę i będę mógł robić lekarzy.
Najpiew dostaniesz obiegówkę i z nią pójdziesz do psychiatry i dopiero jak przejdziesz psychiatre dostaniesz skierowanie na badania ( krew, mocz, rtg)

komisarz 1984 napisał:
Chyba nie ma,ale jak najszybciej ci się uda.Umawiaj lekarzy i czekaj na wizytę 🤣
Pewności nie mam ale chyba ważne jest 3 mcse ale tak jak pisze kolega uamwoaj się i czekaj na wizyty

Jest ktoś to składała teraz na okręg warszawski🤔 i miał już rozmowę?

RE: Praca w Służbie Więziennej - V

Hejka, w czwartek mam badania w Warszawie i mam takie pytanko, powinnam dostać jakieś skierowanie na @ czy dostanę wszystko na miejscu? :grin:

Alesul napisał:
Hejka, w czwartek mam badania w Warszawie i mam takie pytanko, powinnam dostać jakieś skierowanie na @ czy dostanę wszystko na miejscu? :grin:
Zadzwoń do inspektoratu wtedy due dowiesz.Moja znajoma dostała pocztą.A kiedy miałaś pierwsza rozmowę w Warszawie?

komisarz 1984 napisał:
Zadzwoń do inspektoratu wtedy due dowiesz.Moja znajoma dostała pocztą.A kiedy miałaś pierwsza rozmowę w Warszawie?

Jakiś czas temu już, na przełomie lipca chyba, ale nie jestem pewna. Wszystko było bardzo szybko bo miała tydzien po tygodniu rozmowy, testy itp. Na badania czekam ponad miesiąc

Okręg warszawski- jutro mam rozmowę przez Skype ;)

denix.denix napisał:
Najpiew dostaniesz obiegówkę i z nią pójdziesz do psychiatry i dopiero jak przejdziesz psychiatre dostaniesz skierowanie na badania ( krew, mocz, rtg)

Dzięki za informację, jak wygląda wizyta u psychiatry? Coś coś podobnego jak u psychologa? Zadaje jakieś pytania? długo to trwa w ogóle?

S0ft napisał:
Dzięki za informację, jak wygląda wizyta u psychiatry? Coś coś podobnego jak u psychologa? Zadaje jakieś pytania? długo to trwa w ogóle?

Pewnie zależy od psychiatry. Jest ich 3 w Bdg. Ogólna rozmowa o rodzinie, o obecnej pracy, dlaczego św, jak sobie radzisz ze stresem

Komisja lekarska w Bydgoszczy? Mocna napina jest ?

Cześć, w jakich miesiącach przyjmują już do pracy po badaniach? Czy nie ma na to reguły?

Wszystkie etapy zaliczone, została komisja lekarska,mam pytanie do tych co są w trakcje albo już po, jak najlepiej to zrobić żeby ogarnąć wszystko w parę dni chodzi o Bydgoszcz.

S0ft napisał:
Wszystkie etapy zaliczone, została komisja lekarska,mam pytanie do tych co są w trakcje albo już po, jak najlepiej to zrobić żeby ogarnąć wszystko w parę dni chodzi o Bydgoszcz.
Nie da rady ogarnąć tego w parę dni bo terminy lekarzy ustalane są w szpitalu MSWiA. Możesz zrobić jednego dnia badania krwi i rtg np przed okulista bo do niego badania krwi nie sa potrzebne ale np już do kardiologa musisz mieć ekg i to wykonane max chyba 5 dni albo 3 przed wizytą. Do laryngologa najlepiej umawiać się w gabinecie na parterze bo wtedy można na jeden dzień mieć audiogram i lekarza a w rejestracji nie zawsze jest możliwość ustalenia tych terminów tego samego dnia. A jeśli chodzi o komsije to w dzień ostatniego lekarza można podejść i już ustalać, możliwe że zaproponują komsije w ten sam dzień po ostanim lekarzu

Wroclaw pytanie - kazdy przyjmujacy sie do sluzby, na jakiekolwiek stanowisko, ma badanie u psychiatry przed rozpoczeciem sluzby? Co jesli kandydat pozostaje pod opieka psychiatry, na NFZ i bierze np. antydepresanty. Wszystko ok, funkcjonuje super, pracuje z ludzmi w trudnych warunkach obecnie i daje rade. Jest to gdzies w systemie? Dyskwalifikuje to?

Rzeszów - wie ktoś co jest grane?
Listy rankingowej nie było, niektórzy komisje lekarskie pokończyli jeszcze na wakacjach. A ZK Rzeszów, ZK Dębica co jakiś czas w mediach społecznościowych chwalą się nowymi funkcjonariuszami, a na zdjęciach można dostrzec osoby z owego naboru bez rankingu.

cpismx napisał:
Rzeszów - wie ktoś co jest grane?
Listy rankingowej nie było, niektórzy komisje lekarskie pokończyli jeszcze na wakacjach. A ZK Rzeszów, ZK Dębica co jakiś czas w mediach społecznościowych chwalą się nowymi funkcjonariuszami, a na zdjęciach można dostrzec osoby z owego naboru bez rankingu.

Tak gdzie jest mundur kończy się logika. Amen.

Rzbik napisał:
Wroclaw pytanie - kazdy przyjmujacy sie do sluzby, na jakiekolwiek stanowisko, ma badanie u psychiatry przed rozpoczeciem sluzby? Co jesli kandydat pozostaje pod opieka psychiatry, na NFZ i bierze np. antydepresanty. Wszystko ok, funkcjonuje super, pracuje z ludzmi w trudnych warunkach obecnie i daje rade. Jest to gdzies w systemie? Dyskwalifikuje to?

1 sprawa we Wrocławiu chcą historię leczenia z poz z ostatnich 5 lat więc jeśli leczysz się na nfz to tam będzie skierowanie do psychiatry. 2 sprawa psychiatra i psycholog w wywiadzie o to pytają A 3 sprawa ta praca jest dosyć specyficzna pod względem psychicznym więc zatajanie przed psychiatra leczenia nie ma moim zdaniem żadnego sensu I jedynym rozwiązaniem jest przyznanie się do tego I psychiatra stwierdzi czy ta osoba jest zdolna do służby czy nie . Pozdrawiam :)

@Daniel170 - dzięki.
Ale mi lekarz POZ nie wypisywał żadnego skierowania, do psychiatry nie obowiązuje. Nic w karcie nie ma na temat mojego leczenia.
Wobec tego pytanie Wrocław czy jest ktoś, kto w ostatnim czasie przyjmował się i mówił o fakcie leczenia?
To, ze praca specyficzna to wiem, z racji studiów trzykrotnie odbywałem praktyki w trzech różnych ZK.

Powrót