Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli bez obaw mogę sobie pracować ?? Chciałem sie tylko upewnić czy podczas sprawdzania nie bedzie rozbieżności. Bo jest tak jak napisałeś OTRIN podpis na ankiecie mam z 2 kwietnia a pracę dorywczą chce podjąć z dniem 4 maja

azz kkr napisał:
jak się dostaniesz do ochrony to będziesz mógł dalej dorabiać- czas na to ci pozwoli- dyro pewnie też- bo pensja na początku to cię raczej nie porazi;)

nie do ochrony kolego , a co do tej pracy dorywczej to tak z nudów chce isc poprostu Pozdrawiam

Witam jestem zainteresowana praca w więziennictwie, ale zastanawia mnie czy posiadanie ozdób na ciele mi.in. tatuaży czy kolczyków jakoś dyskwalifikuje te osoby ??

Pozdrawiam

A ja mam takie pytanie, czy fakt, że trochę gorzej widzę na jedno oko zupełnie dyskwalifikuje mnie w staraniu się o pracę w SW i mam sobie już odpuścić czy mam jakieś szanse?

Słuchajcie nie myślcie że w SW pracują tylko supermeni mega inteligentni, bez mandatu, tatuaży z sokolim wzrokiem i słuchem lamparta, tak nie jest, wiadomo że poważne wady wykluczą Was ale każdy ma szansę, na badaniach jest ciężko ale jak patrzę na niektórych nowo przyjmowanych funkcjonariuszy to zaczynam powątpiewać w system rekrutacji:o

bart_ol napisał:
oficjalnie mi powiedzieli że mam czekać na etat...i dyrektor i kierownik działu penitencjarnego każą czekać! Dowiedziałem się, że inni kandydaci dostali pisma z odmowami z ZK a ja nie...więc czekam.

A propos zwiększania ilości etatów. Czytałem na stronie SW, że na przełomie kwietnia/maja rozpoczyna się proces reorganizacji zakładów penitencjarnych. Zmiany mają dotyczyć efektywnego wykorzystywania pracy wychowawców, odmłodzenie kadr, zwiększenia bezpieczeństwa w zk itp a co za tym idzie -> zwiększenie etatów. Ciekawe jakie to będzie miało przełożenie w praktyce?

czy mógłbyś podać linka do tej informacji? ja również czekam na etat wychowawcy (już 2.5 roku czekam)

olo1 napisał:
czy mógłbyś podać linka do tej informacji? ja również czekam na etat wychowawcy (już 2.5 roku czekam)

a gdzie startujesz olo1? do jednego kryminału czy do kilku?

azz kkr napisał:
a gdzie startujesz olo1? do jednego kryminału czy do kilku?

ja ogólnie do kilku ZK w małopolsce ale niestety nie wiem kiedy maja być te nabory, nikt nic nie wie i tak w kółko. Ale może teraz faktycznie coś ruszy no zobaczymy

olo1 napisał:
ja ogólnie do kilku ZK w małopolsce ale niestety nie wiem kiedy maja być te nabory, nikt nic nie wie i tak w kółko. Ale może teraz faktycznie coś ruszy no zobaczymy

przecież ogulnie jest ogromne bezrobocie nie dziw się że to tyle trwa bo trwać może nadal i to bardzo długo jak to na Polskę przystało

Witam mam pytanie. Podobno miało sie zmienić cos w ustawie w związku z przyjęciami do sw osób z wyższym wykształceniem. Chodzi mi o to, że osoba z wyzszym wykształceniem może ubiegać sie o strażnika i zaczynać od szeregowego sw? prosze o szybką odpowiedź .....:)

Math napisał:
Witam mam pytanie. Podobno miało sie zmienić cos w ustawie w związku z przyjęciami do sw osób z wyższym wykształceniem. Chodzi mi o to, że osoba z wyzszym wykształceniem może ubiegać sie o strażnika i zaczynać od szeregowego sw? prosze o szybką odpowiedź .....:)

możesz się ubiegać ale zależy to od dobrej woli dyrekcji czy z wyższym cię przyjmą, ponieważ na początek jako strażnik musiałbyś zarabiać ok 600zł więcej niż szeregowy- więc za taką rozrzutność dyrektor może mieć pogrożone palcem z wyższego szczebla, bo kryzys ,oszczędności itp. z moich obserwacji wynika że najłatwiej z wyższym na strażnika można dostać się na śląsku i w dużych miastach- bo nie ma takiej ilosci chętnych na tą robotę -wyjątek wlkp ,a zmienić się to może bo słychać że niby chcą zmienić ustawę i z wyższym będą od szer. startować, ale też słychać że mundurówka odpadnie , lata wydłużą- więc pomyśl czy opłaci ci się z wyższym pchać się do roboty za 1700 - bez bonusów...

azz kkr napisał:
bo słychać że niby chcą zmienić ustawę

Słabo coś słuchasz. Nowa ustawa już jest podpisana przez pełniącego obowiązki prezydenta marszałka Komorowskiego. Ale jeszcze nie obowiązuje.

forg napisał:
Słabo coś słuchasz. Nowa ustawa już jest podpisana przez pełniącego obowiązki prezydenta marszałka Komorowskiego. Ale jeszcze nie obowiązuje.

wiesz co się zmieni?

tam nie ma konkretnie napisane co z tym wyższym wykształceniem

Ja składałem juz 3 razy podania do tego samego zakładu i zawsze odpisywali mi, że brak jest zapotrzebowań jednostki ....... czy coś takiego co to zanczy?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bo nikt nie napisze w tekście nowej ustawy: "a teraz kasujemy zapis, który głosił, ze przyjmowana osoba z wyższym wykształceniem dostaje stopień młodszego chorążego".
Znajdź sobie tekst jeszcze obowiązującej ustawy, otwórz ten, do którego masz linka i sobie porównaj.
Jeśli masz wyższe wykształcenie to dasz radę koncertowo jak mniemam :-)

Cieszę się, że mogłem pomóc.

A - i nie pisz posta pod postem. Użyj funkcji "edytuj" - masz na to kilka minut. Znacznie więcej niż 4.

Witam
Mam pytanie odnośnie pracy w więziennictwie. Ja jestem już przyjęta do pracy jako wychowawca. Umowę mam podpisaną na okres 2 lat. Mój problem polega na tym, że nie podoba mi się ta praca i chciałabym z niej zrezygmować. Czy jest ktoś, kto odpowie mi na pytanie, jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje. Pracę zaczełam 1 marca.

jomasz napisał:
Witam
Mam pytanie odnośnie pracy w więziennictwie. Ja jestem już przyjęta do pracy jako wychowawca. Umowę mam podpisaną na okres 2 lat. Mój problem polega na tym, że nie podoba mi się ta praca i chciałabym z niej zrezygmować. Czy jest ktoś, kto odpowie mi na pytanie, jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje. Pracę zaczełam 1 marca.

Mam pytanie, jeśli można wiedzieć oczywiście co Ci się nie podoba w pracy wychowawcy? Pytam ponieważ sam staram się o pracę na tym właśnie stanowisku, mogłabyś opisać jak przebiega i wygląda praca młodszego wychowawcy na co dzień i na początku przygody w więziennictwie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót