Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy wie ktoś skąd mogę pobrać : Instrukcja Nr 12/2001 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej z dnia 4 czerwca 2001 r. w sprawie gospodarowania uzbrojeniem w Służbie Więziennej

Przekopałem chyba cały net i nigdzie nie znalazłem ów instrukcji

Witam,
tydzień temu obroniłam pracę magisterską. Czy już mogę składać CV i list motywacyjny do ZK czy należałoby poczekać na odebranie dyplomu?

Witam mam pytanie? Pracuje w SW (służba przygotowawcza). Z tego co wiem 13 sierpnia w życie wchodzi nowa ustawa o służbie więziennej, (która jak każdy kto zna temat wie) znosi możliwość otrzymania stopnia mł. chorążego za sam fakt posiadania wyższego wykształcenia. Moje pytanie brzmi następująco:
Czy jeśli przed 13 sierpnia dostarcze do jednostki dyplom ukończenia studiów wyższych to automatycznie otrzymam stopień młodszego chorążego. Jeśli tak to po jakim czasie zostanie mi wypłacane wynagrodzenie dla strażnika w stopniu mł.chor.?
Pozdrawiam i prosze o odpowiedź

Tak jeśli przed 13 sierpnia przedstawisz dyplom nie żaden odpis dostaniesz stopień.Co do pieniążków to musi być nadany ten stopień,a to nadaje w Warszawie DG. Słowem jeśli przedstawisz dyplom 1 sierpnia a nadanie dostaniesz 15 września to za ten okres masz wyrównanie itp,itd. Poczekasz góra miesiąc na papier z Warszawy może troszkę dłużej.

czy może mi ktoś powiedzieć jakie jest uposażenie finansowe funkcjonariusza na stanowisku zastępcy dowódcy zmiany??

Lechonn napisał:
czy może mi ktoś powiedzieć jakie jest uposażenie finansowe funkcjonariusza na stanowisku zastępcy dowódcy zmiany??

a co ? chcesz wiedzieć ile zarabia twój krewny lub sąsiad ? zapytaj go najlepiej

azz kkr napisał:
a co ? chcesz wiedzieć ile zarabia twój krewny lub sąsiad ?

Przecież to żadna tajemnica - poza dodatkiem służbowym. Wystarczy zerknąć w stosowne przepisy.

Rozpatruje możliwość przejścia na inną jednostkę organizacyjną a wiąże się to z wynajmem mieszkania, a stanowisko które jest mi oferowane jest odzwierciedleniem finansowym zastępcy dowódcy zmiany.

to robisz już w firmie i nie wiesz jakie są zarobki ? dziwne...

Siemanko może mi ktoś powiedzieć ile wynosi dokładnie uposażenie funkcjonariusza na stanowisku strażnika w stopniu mł.chor. . Chodzi mi oczywiście o kwote netto i bez odliczania np. dodatkowych ubezpieczeń i składek na związki zawodowe.

1693zł+792zł+100zł=2585zł-18%=2120zł
Stanowisko+stopień+dodatek służbowy (minimalny)

Jacol87 napisał:
Chodzi mi oczywiście o kwote netto i bez odliczania np. dodatkowych ubezpieczeń i składek na związki zawodowe.
bez odliczania składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne to nie będzie kwota netto

Ostatnia edycja:
Witam. Mam pare pytanek dotyczących pracy w SW. Mianowicie wiem o co biega tata pracuje ok 20 lat w SW od paru lat jest kierownikiem w dziale kwatermistrzowskim , wiec to nie do konca praca w ochronie ;) Mianowiecie mam 22 lata skonczylem drugi rok licencjatu geografia- ochrona srodowiska. Od wiosny 2011 mam zamiar wstapic do SW Bydgoszcz lub Koronowo z naciskiem na Koronowo. Myslę , że z dostaniem nie powinno byc jakich wiekszych problemow. Chodzi mi o to ile tam konkretnie zarobie, bo obecnie pracuje na Stacji Benzynowej ( lepiej mi tu pasuje ze zjazdami) i mam powiedzmy jakies 1900 na reke co miecha. Ile tam zarobie ?? Czy to , ze powiedzmy w czerwcu bede mial wyzsze pracujac juz tam da mi jakas wieksza kase>>>?? Czego moge sie spodziewac na poczatku , interesuje mnie raczej praca w ochronie. Jak to wyglada z jakimis dodatkami , kiedy mozna sie spodziewac jakiegos awansu?? z gory dziekuje za odpowiedzi , pozdrawiam. Jakby co tata za wiele nie chce mi mowic przed , a wole sie zorientowac. :cool:

Na początek dostaniesz 1750zł (strażnik działu ochrony) na rękę do tego po roku 13 pensja i "mundurówka". Skończenie linenjatu w myśl nowej ustawy nic Ci nie daje także przez pierwsze dwa lata będziesz dostawał kwote ww. Po dwóch latach szkoła podoficerska stopień kaprala, troche większy dodatek służbowy czyli łącznie ok 2200. ALe najpierw trzeba te 2 lata wytrzymać w dzial ochrony co w moim przekonaniu jest bardzo trudne ( wiem bo sam tam pracuje) Ogromna presja ze strony przełożonych no i oczywiście osadzonych . Jedynym wyjściem alby móc pracować we względnym spokoju to właśnie przeniesienie się do działu kwatermistrzowskiego chociaż i tam pewnie nie jest łatwo. Ja szczerze Ci odradzam, praca mało rozwojowa, słabo płatna względem nakładu sił i poświęenia jakie trzeba włożyć i ogromnie stresująca. A z każdym rokiem przy obecnych rządach będzie jeszcze gorzej.... Aha , zapomniał bym, przez 11miesięcy nie masz prawa do urlopu:) Jeśli CI 'ktoś" nie pomoże awansować to daj sobie spokój

Witam
Na początku chciałbym się przywitać... Jestem tu nowy.. zainteresował mnie ten temat gdyż planuje swoja " karierę" w SW...
Odniosę się do wypowiedzi Jacol87 gdyż widzę,ze jesteś zorientowany dobrze w temacie... Mianowicie w ten chwili zaczynam drugi rok studiów na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe. Planuje rok jeszcze studia pociągnąć i starać się o przyjecie do firmy... Moje pytanie brzmi następująco... Czy będąc na tym kursie przygotowawczym 3 miesięcznym dostałbym pozwolenie na wyjazdy na zjazdy na uczelnie? Co za tym idzie w dalszej kolejności w czasie pełnienia służby napisałeś ze nie przysługuje urlop... dopiero po 11 miesiącach... Czy w tym okresie również nie dałoby się załatwić jakiegoś zwolnienia na "edukacje", lub czy istniałaby taka możliwość żeby po prostu z kimś zamienić się służba...?
Pierwotnie planowałem starać się o przyjecie po uzyskaniu licencjata/mgr... ale jak przepisy się zmieniły to bez sensu czekać gdyż korzyści żadnych z tego faktu przez 2 lata nie będzie... a przez ten czas papierek sie zrobi...
Mam jeszcze jedno pytanie... czy na tym kursie 3 miesięcznym wynagrodzenia będę otrzymywał tak jak w czasie służby?
Pozdrawiam i liczę na odzew tak jak i na te pytania jak i na moje przyszłe...

"wstępniak" trwa 3 tygodnie nie 3 miesiące, a na zwolnienia z powodu edukacji raczej bym nie liczył prędzej Ci utrudnią wyjazdy niż ułatwią.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót