Ostatnio przeszłam przez tę całą procedurę, dlatego mogę Ci powiedzieć, że sprawdzana jest cała rodzina a bynajmniej ta najbliższa... moim zdaniem nie ma szans
Żeby dostać się do SW musisz m.in. wypełnić całą masę dokumentów, nie można nic zafałszować ani zataić! Ja musiałam również wpisać swojego konkubenta (już męża), on również podlegał sprawdzeniu. To wszystko ma swój cel, moim zdaniem bardzo racjonalny, wiesz jak czasami bywa, kryminalny półświatek próbuje nieraz wsadzić swoich ludzi w im tylko znanych na stanowiska w SW.
Witam, kilka miesięcy temu przechodziłam to i niczego takiego jak zadania matematyczne nie było w testach psychologicznych, był np. podany wyraz gwóźdź i trzeba było napisać własną def. (gwóźdź - metalowy trzpień, mandarynka- owoc cytrusowy). było takich wyrazów naprawdę sporo. Poza tym było wiele pytań na które trzeba było odpowiadać TAK lub NIE, trzeba się pilnować na tym bo pytania się powtarzają, są napisane tylko innymi słowami a jest tego tak dużo, że w pewnym momencie masz mętlik w głowie i możesz sam sobie zaprzeczyć. Poszukaj sobie na necie przykładowe testy, jest tego dość sporo. Pamiętaj testów psychologicznych nie nauczysz się rozwiązywać, pisz co Ci do głowy przychodzi, jak będziesz wymyślał, to i tak to wyłapią. I najważniejsze, nie musisz być alfą i omegą i wszystko super napisać, musisz się zmieścić w profilu. Powodzenia
Witaj, to już zależy od tego co masz wytatuowane i co powie na to komisja, ja też mam 2 tatoo i przeszłam, ponieważ są artystyczne. Wiadomo, że jak masz znak anarchii albo inne takie to "umarł w butach" bo to jest... jak to określić... tatuaż odzwierciedleniem duszy :] heh jak ładnie

no i prosta sprawa, że jak masz na czole coś wytatuowane to odpadasz, raczej nie powinny być tatuaże w widocznych miejscach. Ale co tam, jak coś to próbuj, widziałam i takie przypadki, że tatuaże wystawały spod munduru. Poza tym tatuaż to teraz moda, tego typu ozdoby ciała mają już ludzie z wyżyn społ., to nie te czasy, że tylko kryminaliści się tatuowali. Pozdrawiam
Bardzo proszę nie umieszczać 4 postów pod sobą; do tego warto byłoby zacytować wypowiedź, do której się odnosisz - moderator