Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam wszystkich.Jestem na tym forum pierwszy raz i mam pyt. dotyczące pracy w sw a konkretnie : czy kobieta lat 24 wzrost 165 cm ze średnim wykształceniem moze podjąć prace w służbie więziennej?:) pozdrawiam

Mam takie pytanko. Zakladajac , ze pracuje sie w SW w dziale Ochrony . Powidzmy , ze jest formowany oddzial jakis "dodatkowy" np cos na zasadzie prewencji. Chodzi mi o jakis specjalny oddzial. Kolega opowiadal ze mial okazje sie zapisac , ale bylo mu nie na reke. Czy jest to przejscie do takiego oddzialu czy raczej jakies godziny dodatkowe >>?? Jak to rozumiec bo tego nie zdazylem od niego wytargac. pozdrawiam

Witam. Mam 2 pytania. Z góry dziękuje za odpowiedź. 1.Orientuje się ktoś jakie zadania i obowiązki czekają na kogoś, kto podejmie prace na stanowisku referenta działu kwatermistrzowskiego (INFORMATYK) w Zakładzie Karnym. 2. Ile zarabia ktoś pracujący na wspomnianym stanowisku ? Proszę o odpowiedz jeśli ktoś się orientuje w temacie :) pozdrawiam

"Kolego" wyżej masz jakieś tam wykształcenie to rusz głową a jak nie potrafisz to się nie pchaj do SW!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
WITAM, to moj pierwszy post w tym temacie - ide na staz do as, a nastepnie bede starala sie o prace tam, mam pytanie dotyczace badan lekarskich- czy wykonywana jest SPIROMETRIA?

sasiad 888 napisał:
widze ze samemu trzeba sie wszystkiego dowiadywac

A w służbie ile trzeba samodzielności ... Zastanów się, czy podołasz, skoro najbardziej podstawowe, ogólnodostępne na stronie SW dane są dla Ciebie nieosiągalne.

w drugiej klasie szkoły podstawowej uczą już dzieci pisać podanie

Witam.Pojutrze mam rozmowe z psychologiem i test psychologiczne,dostane jakieś podpowiedzi jak to wygląda?Czy to jest na podobnej zasadzie jak do Policji?Są zadania matematyczne?pozdr

w ankiecie personalnej jest takie cos jak list motywacyjny i te pytania pomózcie co tam napisac by było oki

Witam, mam małe zaklopotanie rozchodzi się o sprawe wymagań w zakresie zdolności fizycznej i psychicznej do Służby Więzienne. Czy uda mi się przejść komisje lekarska skoro jestem po operacji kregoslupa odcianka szyjnego? Dodam ze mam wstawiona stabilizacje, nie utrudnia mi ona ruchow gdyz krecę glową odginam ja w każda stronę-ruchomość jest w 100%

Witajcie. ODPOWIADAM NA PYTANIA

Wczoraj przeszedłem wszystko,
długo to trwało bo aż 3miechy. Teraz najpozniej dostane etat 1kwietnia,chyba ze bedzie wypadek losowy u kogos to wczesniej. Plagra jesli jestes po operacji to daj sobie spokoj,trzeba byc zdrowym silnym (sama komisja cie nieprzepusci)i sprytnym. Rozmowa z pschologiem jest ptosta,psychotesty tez ale nie dla wszystkich.psychotesty wygladaja tam,dostajesz ankiete na ktora odpowiadasz Tak lub Nie. dotyczy charakteru.pozniej pytania otwarte o rodzinie.nic trudnego to wiadomosci dla psychologa no i glowny psychotest,to są obrazki. wyglada to tak: tablica jak do gry kółko-krzyzyk i w prawym dolnym rogu brakuje obrazka,jest zaleznosc miedzy nimi wszystkimi i masz 8 do wyboru,wielu oblewa,ale bez problemu poradzilem sobie,i mialem jeden z wyzszych wynikow jakie byly,obrakow jest na poczatek 8 pozniej 36. wystarczy polowe zrobic i przechodzisz dalej,dostajesz tylko za to pieczatke,twoj wynik sie nieliczy.

MAm pytania do służbistów!
Niemajać swojego mieszkania jaki procent dostaje sie dopłaty. czy taki sam % dostaje sie za wynajem mieszkania 1200 i 1500 czy w 1500 bedzie wieksza doplatA? do jakiej wysokosci jest doplata?

msi2010 napisał:
a ja mam nieco pytań odnośnie tej nowej ustawy
1. jak z emeryturami? dalej po 15 latach?
2. jak z dodatkiem za brak mieszkania ? i jak jest przy zakupie mieszkania? stary system? czy coś nowego wymyślili
QUOTE]

1. nadal
2. dodatek za brak pozostał (jesli małżeństwo to tylko 1 osoba dostaje), dofinansowanie do zakupu jest nadal na innej zasadzie (m2 wg stawki GUS a nie zakupu)

dostałem mandaty za picie alkoholu w miejscu publicznym ale to było już dwa lata temu, ale w rok pozniej dostałem za przechodzenie w nie wyznaczonym miescu od straży miejskiej. czy to mnie dyskwalifikuje do SW czy Policji ? szukałem odp w waszych postach ale nie znalałem. Wiem ze podobno sprawdzaja w kartotekach skazanych i ukaranych i to drugie mnie własnie martwi. Dzieki z góry za odp

bartos1986 napisał:
dostałem mandaty za picie alkoholu w miejscu publicznym ale to było już dwa lata temu, ale w rok pozniej dostałem za przechodzenie w nie wyznaczonym miescu od straży miejskiej. czy to mnie dyskwalifikuje do SW czy Policji ? szukałem odp w waszych postach ale nie znalałem. Wiem ze podobno sprawdzaja w kartotekach skazanych i ukaranych i to drugie mnie własnie martwi. Dzieki z góry za odp

jeśli nie zostałeś skazany prawomocnym wyrokiem to nie musisz się martwić

DAWID czy mam rozumieć, że skoro mialm ingerencje w swoim ciele to juz dyskwalifikuje mnie to?? Bo wczytywałam sie w te wymagania w zakresie zdolności fizycznej i nic nie znalazlam co by tyczyło odcinka szyjnego po operacji przepukliny(dyskopatii). Czy oni robia prześwietlenia kregosłupa?? bo jesli nie to skad beda wiedziec ze mialam taki zabieg??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót