Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Bardzo proszę o informację jak mam napisać podanie o pracę w ZK. Jakis Przykładowy list???

Z góry dziękuję

ha, ha!!! I to jest właśnie plus że osadzeni podczas odbywania kary pozbawienia wolności są zmuszani, uczą się i doświadczają pisać podania. W czasach gdzie pisać papiery trzeba wszędzie, to właśnie tak jak w tym przypadku (patrz post wyżej), każdy jeden osadzony potrafiłby napisać podanie o pracę do pracodawcy. Tak więc te głosy które tu słyszę, że jakaś jednostka żąda na wszystko papier od skazanego, jest przykładem tego że ostatecznie jest to dla nich dużym plusem - uczenie się operacji słowem.
Były skazany tak głupiego pytania nie zada na forum!!!

anthony napisał:
Były skazany tak głupiego pytania nie zada na forum!!!

Nie zada, bo nie będzie umiał na to forum wejść :-) :-) A znam wielu takich.
W kwestii pytającego o wzór podania - odpuść sobie SW. W tej służbie trzeba samodzielnie rozwiązywać o wiele trudniejsze problemy niż podanie ...

dajesz CV +list motywacyjny czyli jak wszędzie wpisz w google i znajdzie Ci miliony wzorów :)

Michealka napisał:
dajesz CV +list motywacyjny czyli jak wszędzie

I po co w błąd wprowadzasz?? Wystarczy wejść na stronę Służba Więzienna by się dowiedzieć, że to trzeba złożyć:

wypełniony kwestionariusz osobowy
 dwie aktualne fotografie kolorowe w formacie wymaganym do dowodu osobistego
 podania o przyjęcie do służby,
 dokumenty potwierdzających posiadane wykształcenie
 dokumenty potwierdzające kwalifikacje zawodowe i specjalistyczne
 świadectw pracy lub służby
 książeczkę wojskową,
 wypełnioną ankietę bezpieczeństwa osobowego,
 inne, jeżeli ich złożenie jest określone w ogłoszeniu.

... by rozpocząć postępowanie kwalifikacyjne.

Coś mi się wydaje że oniu3 jest dopiero kandydatem na kandydata.

ze strony SW:
"Postępowanie kwalifikacyjne prowadzą oraz wszelkich informacji na temat naboru, udzielają komórki kadrowe podstawowych jednostek organizacyjnych Służby Więziennej (aresztów śledczych, zakładów karnych) i bezpośrednio do nich należy kierować podania."

czy znacie kogoś kto miał wadę wzroku około -2D (krótkowzroczność) i przeszedł badania lekarskie. czy u was w jednostkach pracują funkcjonariusze w okularach bądź soczewkach lub czy o takich przypadkach wam wiadomo?
mam obawy że mnie okulista odrzuci.

pracuja w okularach, oczywiscie nie takich jak Stepien z "13 posterunku", ale w/w wada raczej powinna przejsc;-)

Witam,

Mam pytanie czy wychowawca wiezienny musi byc mundurowym czy tez moze pracowac jako cywil?

Z tego co czytalam to musi byc mundurowym miec mgr i miec dwa lata sluzby.

Wiec prosze o odpowedz jesli ktos sie orientuje

Witam wszystkich.
Mam pytanie.Planuje złożyć papiery do służby więziennej a konkretnie na stanowisko strażnika działu ochrony.Posiadam wykształcenie wyższe (licencjat),planuje magistra.Mam 4,5 letni staż pracy.Moje pytanie dotyczy zarobków.Nie wiecie ile mniej więcej wszystko jedno co podacie brutto czy netto ;) mogę dostać na początek jeśli oczywiście by mi się poszczęściło i po długim procesie rekrutacji zostałbym przyjęty:).\
Pozdrawiam wszystkich

Masz wyższe wykształcenie to do dzieła. Znajdź sobie obowiązujące regulacje prawne, w których odszukasz wysokość wynagrodzenia za stanowisko strażnika, dodasz dodatek za stopień szeregowego-którego wysokość też znajdziesz w internecie. I do tego dolicz sobie dodatek służbowy - malutki na początek. i już.

forg napisał:
Masz wyższe wykształcenie to do dzieła. Znajdź sobie obowiązujące regulacje prawne, w których odszukasz wysokość wynagrodzenia za stanowisko strażnika, dodasz dodatek za stopień szeregowego-którego wysokość też znajdziesz w internecie. I do tego dolicz sobie dodatek służbowy - malutki na początek. i już.

dzięki.jak dobrze znalazłem to będzie mniej więcej tak 1693+317 no i ten służbowy może ze 100 zł ;).a trzynastki,talony czy tzw "wczasy pod gruszą" też są???

tomasz985 "trzynastka" jeszcze jest, tak samo jak raz do roku dofinansowanie wczasow, przejazdow itd. ale to raczej groszowe sprawy, wszystko jest w ustawie o sw, znajdziesz na pewno;-)

aleksanderson raczej nie spotkasz w-wcy cywila, zreszta to tez jest w ustawie;-)

aleksanderson napisał:
Witam,

Mam pytanie czy wychowawca wiezienny musi byc mundurowym czy tez moze pracowac jako cywil?

Z tego co czytalam to musi byc mundurowym miec mgr i miec dwa lata sluzby.

Wiec prosze o odpowedz jesli ktos sie orientuje

Żeby zostać wychowawcą wcale nie musisz mieć 2 lata służby

Witam wszystkich,

Mam 2 pytanka:

Czy do przyjęcia do SW ma znaczenie zatarcie skaznia na mocy prawa?
Czy po zatarciu skazania można wpisać w ankiecie, że się nie było karanym?

Dzięki za chęci, ale właśnie z uzyskaniem wyczerpującyhc informacji to jest wielki problem na forum.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót