Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam serdecznie!Mam pytanie odnośnie pracy w ZK: czy istnieje jakakolwiek przesłanka abym oczywiście w zależnosci od grupy mógł kontynuować pracę w tym zakładzie pracy w którym dotychczas pracuję, oczywiście spełniając wszystkie potrzebne warunki (gdzieś wyczytałem że tak można).
Witam serdecznie!Mam pytanie odnośnie pracy w ZK: czy istnieje jakakolwiek przesłanka abym oczywiście w zależnosci od grupy mógł kontynuować pracę w tym zakładzie pracy w którym dotychczas pracuję, oczywiście spełniając wszystkie potrzebne warunki (gdzieś wyczytałem że tak można).
Tak. Jeżeli będziesz mógł wykonywać swoją pracę w zk i warunki w zk na to pozwalają.
Art. 121. § 1. Skazanemu zapewnia się w miarę możliwości świadczenie pracy.
§ 2. Skazanego zatrudnia się na podstawie skierowania do pracy albo umożliwia się skazanemu wykonywanie pracy zarobkowej w ramach umowy o pracę, umowy zlecenia, umowy o dzieło, umowy o pracę nakładczą lub na innej podstawie prawnej.