A
agajacek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 123
jak rozmawiłam z wychowawca to powiedziano mi że jesli nie znajda terminu wolnego to zmieniom mu grupe na p2/p czyli wtedy praca jest jak najbardziej wskazana?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Teraz już rozumię. To jest tak trochę dziwnie. Gdy skazany jest kwalifikowany do leczenia nadaje mu się tą podgrupę (t). Jeżeli okres oczekiwania na terapię okazuje się długi, wówczas wraca się do poprzedniej podgrupy, a następnie przed samym wyjazdem na leczenie ponownie nadaje się podgrupę (t). Nie wiem czy wiesz, ale najczęściej podgrupa (t) oznacza wyjazd do innej jednostki- chyba że przebywa już w tej jednostce gdzie jest prowadzona ta terapia. Z praktyki wiem że ta terapia komplikuje starania o pracę, ale próbować można i w Żadnym wypadku nie należy sięwycofywać z terapii, bo będą mu to pisać do końca wyroku jako negatyw.agajacek napisał:jak rozmawiłam z wychowawca to powiedziano mi że jesli nie znajda terminu wolnego to zmieniom mu grupe na p2/p czyli wtedy praca jest jak najbardziej wskazana?
dominika87gd napisał:Witam
powiedzcie mi P (czyli pierwszy raz siedzi) a R ??? bo juz sie gubie...
1. Czy jest mozliwosc zeby pracowac u swojego dotychczasowego pracodawcy???
2. I czy mozna sie zaczac strac o prace juz teraz czy dopiero w zk?
3. Aha i po jakim czasi sa pierwsze widzenia jak ktos jest pierwszy raz w polotwartym? i jak dlugo one trwaja?
4. Po jakim czasie mozna dostac pierwsza przepustke i na ile?
5. Co to sa te komisje peni... kto je przeporadza i co ile?
6. Czy za kilkakrotne popelnienie art.244 mozna strac sie o przeniesienie do otwartego?
7. Czy mozna zrobic cokolwiek aby szybiciej zwolnili niz po polowie kary?
8. Kiedy jest recydywa? Gdy kolejny raz trafia sie do zk czy jesli kilka razy popelni sie przestepstwo?
Prosze odpowiedzcie w tym temacie (nie podajcie odnosnikow) bo sie nie lapie juz na tylu forach - dzieki
Recedes napisał:dowiesz się bez problemu tutaj =O!net portal= Kodeks karny wykonawczy = KKW Dz.U. 1997 nr 90 poz. 557Musisz jednak wiedzieć że tylko ok 50% osiąganego zarobku będzie do dyspozycji skazanego. Jeżeli ma zajęcia komornicze to jeszcze mniej. Najczęściej za pracę w administracji otrzymuje się brutto 1/2 minimalnego wynagrodzenia. Minimalne wynagrodzenia od 1 stycznia 2009-1279 zł. Jednym słowem na dużą kasę nie masz co liczyć
![]()
hercarsmania napisał:Mój chłopak zostanie osadzony w więzieniu na 10 miesięcy za czyn o małej szkodliwości. Ma pracę, studiuje i ma plany rodzinne. Słyszałam że jest mozliwe aby nadal pracował i uczył się będąc w więzieniu. Czy jest taka możliwość i jakie są tego warunki?
emtek napisał:[cytat="katarzyna piejko"]Czasem jest tak, że wystarcze żeby miał p2, my jesteśmy w takiej sytuacji. :wink:[/cytat]
Nie ma takiej możliwości
Akte napisał:Gocha, ale żeś się wykazała tą odpowiedzią! Po pierwsze podane przez Ciebie cytaty pochodzą z roku 2006 i już dawno zostały skomentowane przez innych, a po drugie - to już do wszystkich - poza terenem ZK mogą pracować nawet osoby przebywające na zamku.