T
tomasz_zyskowski
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 199
Witam
pracowalem 3 lata w Polsce i rok za granica, konkretnie w Islandii
Wiem,ze jest mozliwosc aby ten okres pracy za granica doliczyc do stazu pracy ,ktory jest niezbedny do otrzymania emerytury w Polsce.
Pani z zus powiedziala ,ze jest taki wniosek, ale nie musze go wypelniac teraz, tylko jak bede blizej emerytury.
Oznajmilem jej ze jesli nie musze a chce teraz, to co wtedy??
kolko sie zamknelo, ciagle mi powtazala ,ze teraz nie musze itp itd
Nie wiem co bedzie za kilka lat czy unia jeszcze bedzie ,czy nie wybuchnie kiedys np. wojna Polska-Islandia, w tym czasie kiedy bede blisko emerytury,i bede chcial np. zebrac moje skladki z zagranicy.Wowczas moga byc problemy wiec wole teraz.Na biezaco, pozniej cos zapomne....
Czy ta Pani mowila dobrze , czy Mogę to zrobic mimowszystko teraz???
pozdrawiam
pracowalem 3 lata w Polsce i rok za granica, konkretnie w Islandii
Wiem,ze jest mozliwosc aby ten okres pracy za granica doliczyc do stazu pracy ,ktory jest niezbedny do otrzymania emerytury w Polsce.
Pani z zus powiedziala ,ze jest taki wniosek, ale nie musze go wypelniac teraz, tylko jak bede blizej emerytury.
Oznajmilem jej ze jesli nie musze a chce teraz, to co wtedy??
kolko sie zamknelo, ciagle mi powtazala ,ze teraz nie musze itp itd
Nie wiem co bedzie za kilka lat czy unia jeszcze bedzie ,czy nie wybuchnie kiedys np. wojna Polska-Islandia, w tym czasie kiedy bede blisko emerytury,i bede chcial np. zebrac moje skladki z zagranicy.Wowczas moga byc problemy wiec wole teraz.Na biezaco, pozniej cos zapomne....
Czy ta Pani mowila dobrze , czy Mogę to zrobic mimowszystko teraz???
pozdrawiam