B
bolol
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam serdecznie jestem nowy na forum i zgłaszam się z niecodziennym problemem a więc do sprawy otóż od 10 miesięcy jestem zarejestrowany w urzędzie pracy odkąd skończyłem szkołę . Jestem tam co drugi miesiąc na podpisie, od 3 miesięcy znalazłem pracę z pracodawcą widziałem się znim raz na dwa tygodnie i cały czas starałem się wyciągnąć umowę od niego nigdy nic u niego nie podpisywałem a cały czas mówi że mam umowę ale tak jakby nie chce jej dać na papierze , postanowiłem że się zwolnię z tej pracy bo nie chcę problemów. Zadzwoniłem do pracodawcy z informacją że odchodzę z tej pracy powiedziałem dlaczego ale nie przejął się tym powiedział że nie ma czasu ze mną rozmawiać i zadzwoni później zapytał jeszcze czy od nowego tygodnia będę czy nie powiedziałem że nie i nie odzywał się przez 2 tygodnie aż do dzisiaj powiedział że muszę wypełnić jakieś papiery i podpisać wypowiedzenie. W urzędzie pracy nic nie wiedzą na temat mojego zatrudnienia bo pytałem , Nawet Urząd Pracy znalazł dla mnie staż i mam się jutro zgłosić na Policję bo tam będzie odbywany staż. Więc tu pytanie czy rzeczywiście mam umowę o pracę ? co mam powiedzieć temu Pracodawcy i czy będę miał przez to problemy ? Proszę o pomoc