Prace interwencyjne - choroba

• Autor wątku Autor wątku Igoor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Igoor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie. Jestem zatrudniony w ramach prac interwencyjnych. Ostatniego czasu wykonano mi badanie tomograficzne oraz rezonansem magnetycznym z powodu mojego złego samopoczucia. Badanie wykazało Melformacje Chiariego stopnia I z objawami. Okej, problem zaczął się w Medycynie pracy. Jako, iż wykonuję pracę fizyczną mój neurolog, oraz neurochirurg zabronił mi pracować fizycznie, na maszynach oraz chodzić na wysokości. Tutaj jest problem, pracuje fizycznie, dodatkowo mam uprawnienia na wózek widłowy oraz ładowarkę teleskopową.. Przez ten zakaz nie mogę wykonywać swojego zawodu. Po rozmowie z moim szefem otrzymałem informację, że umowa zostanie ze mną rozwiązana. Okej, no mówi się trudno.
Interesuje mnie tylko jak będzie z Urzędem Pracy.
Nie będę musiał oddawać żadnych pieniędzy za okres jaki przepracowałem?
Jak będzie z pracodawcą? Co o tym myślicie?
O chorobie nic nie wiedziałem, wyszła w badaniach

Igoor napisał:
jak będzie z Urzędem Pracy. Nie będę musiał oddawać żadnych pieniędzy za okres jaki przepracowałem?
Nie, bowiem to nie Pan otrzymywał pomoc finansową tylko pracodawca. Proszę się nie martwić, żadnych konsekwencji nie będzie.
Igoor napisał:
Jak będzie z pracodawcą? Co o tym myślicie?
Zależy co stanowi umowa jaką zawarł z PUP. Prawdopodobnie będzie musiał na Pana miejsce przyjąć inną osobę bezrobotną.

Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc! Miłego dnia życzę

Powrót