Prace magisterskie/licencjackie/referaty - i inne

• Autor wątku Autor wątku kinga13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Praca dyplomowa

Skąd to wyssałeś? Z palca? Kompletne bzdury nie mające uzasadnienia w rzeczywistości.

A jeżeli twierdzisz, że to przykład z życia wzięty, dlaczego nie wspominasz o prawach pracownika w tym przypadku?

RE: Praca dyplomowa

thomas_k7 napisał:
Skąd to wyssałeś? Z palca? Kompletne bzdury nie mające uzasadnienia w rzeczywistości.

A jeżeli twierdzisz, że to przykład z życia wzięty, dlaczego nie wspominasz o prawach pracownika w tym przypadku?

Te przykłady z życia wzięte nie mogą być tak wplecione do pracy ;) muszę mieć konkretne orzeczenia ;0 oczywiście z tym sobie poradzę, proszę o jakieś pomysły.

Cz ktoś z Państwa mógłby pomóc?

Na tym forum odpowiadają wolontariusze. Czekaj cierpliwie na odpowiedź.

Praca magisterska

Witam serdecznie :) Proszę o pomoc w sformułowaniu tematu pracy magisterskiej, ponieważ wydaje mi się, że moja wizja jest trochę chaotyczna. Jestem na IV roku i nasz promotor zabrał się za nas, w tym semestrze muszę oddać pierwszy rozdział, za rok będzie mniej:D
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc :)

Ochrona praw i przejawy naruszeń w prawie autorskim

Wstęp

1.Rozdział I – Wprowadzenie
1.1. Uwagi ogólne
1.2. Opisowa definicja utworu
1.3. Rodzaje utworów
1.4. Zakres ochrony i formalne przesłanki jej stosowania

2. Rozdział II - Istota i pojęcie prawa autorskiego
2.1. Przedmiot i podmiot prawa autorskiego
2.2. Autorskie prawa osobiste
2.3. Autorskie prawa majątkowe
2.4. Ogólne rodzaje praw i ich charakter

3. Rozdział III - Ochrona praw autorskich
3.1. Ochrona praw osobistych
3.2. Ochrona praw majątkowych
3.3. Ochrona karnoprawna
3.4. System ochrony praw autorskich

4. Rozdział IV - Analiza przestępstw w prawie autorskim
4.1. Plagiat
4.2. Bezprawne rozpowszechnianie cudzego utworu, artystycznego wykonania, fonogramu,
wideogramu lub nadania 4.3. Bezprawne utrwalenie lub zwielokrotnienie cudzego utworu, artystycznego wykonania, fonogramu, wideogramu lub nadania
4.4. Paserstwo

Zakończenie

praca mgr

jak opisać
uzyskanie ponowych uprawnień po zatrzymaniu prawa jazdu
oraz
procedure w przypadku złamania zakazu

RE: praca mgr

Naucz się pisać, bo nie wiadomo o co chodzi.

Proszę o pomoc przy temacie pracy licencjackiej "Testamenty w prawie Polskim".

Chodzi mi tutaj o plan pracy jak powinien wyglądać mniej więcej. Potrzebuje nakierowania na dobra ścieżkę. Z góry bardzo dziękuję.:)

praca magisterska z prawa pracy

Witam! Mam napisac pracę magisterską z prawa pracy na temat "ROSZCZENIA PRACOWNIKA ZWOLNIONEGO Z PRACY ZA WYPOWIEDZENIEM" potrzebuje pomocy: jaka literatura i ewentualnie co powinnam zamieścić w tej pracy ;)

Witam.
Piszę pracę z prawa karnego, dotyczącą zjawiska przestępczości zorganizowanej. Zostały mi badania, które polegać będą na analizie wyroków związanych z art. 258. Problem w tym że nie wiem jak to opisywać, nie uzyskałem żadnego kwestionariusza od promotora (wyprowadził mnie tylko z błędnego myślenia, gdyż każdą sprawę chciałem opisać z osobna). Czy ktoś z Was robił podobne badania i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami ? Z góry dziękuje za każdą formę pomocy. Pozdrawiam

Praca licencjacka

Witam, mam zamiar napisać pracę licencjacką pt. Ochrona praw więźniów w polskim i europejskim systemie prawnym.

Czy jest mi ktoś wstanie pomóc w doborze literatury do tej pracy?
Jeżeli tak to proszę o propozycje.

Z góry dziękuje.
M.

krótkie pytanie o pracę magisterską

Piszę pracę magisterską w dziedzinie postępowania cywilnego. Promotor zaproponował mi temat ugody, jednak w "ugodzie w polskim prawie cywilnym" Dulęby są same informacje o charakterze materialnoprawnym, jedyna książka która pasuje powstała w 1968... Czy w takim razie mogę korzystać z książki Dulęby i podejść do tematu w sposób ogólny- czyli, opisać ugodę od A do Z rozpoczynając od jej treści czy muszę się skupić na elementach procesowych? Proszę o rady bo już nie wiem gdzie pytać

Witam, mam do napisania esej na ok 10 stron w wordzie na następujący temat : prawo cywilne prawem życia codziennego. Czy ktoś mógłby polecić coś ciekawego ???? Dziekuję

Witam! Niedługo będę pisać moją pracę licencjacką. Mam już parę tematów na oku, do których potrzebuje, ale szukam jeszcze innych. Promotora mam z prawa konstytucyjnego.

1) System ustrojowy wybranych państw UE -wiem, że to temat rzeka, myślałam, żeby pisać o np systemie parlamentarno gabinetowym np w Polsce lub o dwóch systemach np w Polsce i system prezydencki we Francji lub porównać go pod jakimś kątem??

2) Funkcje ustrojowe Sejmu RP

3) Senat jako wyższa izba Parlamentu w Polsce

Co o nich sądzicie?

umowa na czas określony

Witam, mam do napisania referat na temat stosunku pracodawcy do umowy na czas określony. znalazłam kilka informacji o korzyściach pracodawcy jakie wynikąją z zawarcia takiej umowy, ale niewiele . może mi ktoś coś doradzi jaki stosunek ma pracodawca do tejże umowy.

Dziękuję z góry.

RE: umowa na czas określony

anna1432 napisał:
może mi ktoś coś doradzi jaki stosunek ma pracodawca do tejże umowy.
Ale w jakim sensie? Emocjonalnym, finansowym?
IMO, powinnaś pytać pracodawców. Może jakieś małe badania?

RE: umowa na czas określony

Ag_Maz napisał:
Ale w jakim sensie? Emocjonalnym, finansowym?
IMO, powinnaś pytać pracodawców. Może jakieś małe badania?

w ogólnym sensie. i emocjonalnym i finansowym ;)

A to forum prawne, może nie zauważyłaś.

Witam, mam zamiar pisać pracę mgr z prawa podatkowego. Nie znalazłem dotychczas interesujących tematów z tego działu prawa więc może ktoś na tym forum będzie miał ciekawe pomysły.

Najchętniej wziąłbym coś z podatku VAT, lub może z ordynacji podatkowej coś o przepisach o interpretacjach przepisów podatkowych. Przed podaniem propozycji proszę mieć na uwadze to czy istnieje na dany temat jakas literatura bo już miałem parę pomysłów, ale był problem z bibliografią.

Z góry dziękuję za pomoc.

Będę pisała pracę magisterską z postępowania cywilnego, promotorka zaproponowała mi temat bardzo ogólny tzn. "Wyroki sądów pierwszej instancji". Szukam literatury, która byłaby pomocna w tym temacie. Póki co znalazłam książkę Kazimierza Piaseckiego "Wyroki Sądów Pierwszej Instancji, Sądów Apelacyjnych oraz Sądu Najwyższego w Sprawach Cywilnych, Handlowych i Gospodarczych" jednak jest dość trudno dostępna i zanim jej nie dostanę chciałabym przejrzeć inne publikacje. Możecie coś polecić?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót