Hej. Ja mam taką prośbę do Was. Mianowicie jstem na 1 roku SUM. Na kierunku Administracja . Mam problem, ponieważ mamy taki przedmiot jak Metodologia z bardzo skomplikowanym profesorem. Mamy do napisania trzy prace. Pierwsza to wymyślenie tematu pracy magisterskiej i napisanie uzasadnienia, dlaczego takową pracę wybralismy oraz mamy uwzględnić : problem badawczy pracy, cel oraz hipotezę. Co tydzien mamy konsultacje i co tydzien mamy temat pracy do poprawki, do każdej ma jakie "ale"... Już sama nie wiem co jest dobrze a co źle..Najgorsze jest to, że jeśli nie zaliczymy pierwszej pracy to automatycznie nie możemy oddać drugiej za kolejne 2 tygodnie bo ona dotyczy pierwszej pracy. Druga to wybór literatury, ogolnie wszystkich pozycji. Dlatego zwracam się z prośbą do Was. Wyśle za chwilkę treśc pracy i nazwe tematu. Moja prośba to poprawiennie mi tej pracy bo mam wrażenie, że coś jest nie tak no i największy problem mam z problemem badawczym, celem i hipotezą... Mam nadzieje, że znajdzie sie tu jakis miły i pomocny prawnik lub prawniczka i pomoże ...
Wpływ zasady pomocniczości na podział zadań
w administracji publicznej po roku 1990
w Polsce
Tematem pracy jest wpływ zasady pomocniczości (subsydiarności) na podział zadań w administracji publicznej po roku 1990 w Polsce. Wybór tematu jest ściśle związany z chęcią podjęcia po ukończeniu studiów wyższych pracy biurowej w administracji publicznej.
Administracja publiczna to wszystkie funkcje, jakie państwo sprawuje za pośrednictwem swoich organów. Słowa te pochodzą z języka łacińskiego, w którym „administrare” oznacza tyle co – kierować, służyć, zaś „publicus” to w tłumaczeniu „społeczny, ogólny, zbiorowy”. Administracja publiczna jest zatem służbą społeczeństwu.
Zasada pomocniczości opiera się na założeniu, że zadania, które mogą być realizowane przez jednostkę nie powinny być realizowane przez państwo. Organy państwowe niższego rzędu mogą być wyręczone przez organy nadrzędne, tylko jeśli nie są w stanie same wywiązywać się ze swoich obowiązków. Ponadto organy wyższego rzędu mogą je zastąpić, jeśli są w stanie wykonać działanie efektywniej.
Subsydiarność to problematyka niemal nieograniczenie pojemna, ponieważ odnosi się do: państwa, samorządu terytorialnego, kościołów, organizacji charytatywnych, oraz przedsiębiorstw.
W celu nakreślenia pojęcia pomocniczości i usystematyzowania tematu praca powinna zostać podzielona na kilka części. Mianowicie w pierwszej części ramowo należy przedstawić ewolucję idei pomocniczości w czasach starożytnych oraz jak bardzo zmieniło się jej znaczenie po roku 1990, jak również wpływ społecznej nauki Kościoła na stosowanie pomocniczości, ponieważ omówienie encyklik papieskich przybliża zaangażowanie kościoła we współpracę między jednostką a państwem.
Celem kolejnym, jaki można przedstawić w pracy jest podkreślenie znaczenia umieszczenia zasady pomocniczości w preambule konstytucji i wskazanie jej jako jednej z głównych zasad konstytucyjnych.
Temat pracy powiązany jest również z samorządem, dlatego należy poświęcić ją zadaniom samorządu terytorialnego i sposobom ich wykonywania, gdzie zasada pomocniczości stanowi wytyczne co do współpracy między jednostką a władzą.
Samorząd terytorialny to wyodrębniony w strukturze państwa. powstały z mocy prawa związek lokalnego społeczeństwa, powołany do samodzielnego wykonywania administracji publicznej, wyposażony w materialne środki umożliwiające realizację nałożonych na nie zadań. Ogół mieszkańców jednostek zasadniczego podziału terytorialnego stanowi z mocy prawa wspólnotę samorządowa. Istota samorządu jest to, że zarządza sprawami publicznymi przez samych zainteresowanych.
Rola, jaką spełnia zasad pomocniczości, powoduje że spotyka się ona z ogromnym zainteresowaniem ze strony społecznej nauki Kościoła i konstytucjonalistów.
Zasada ta wzbudza zainteresowanie zwłaszcza tym, że odgrywa ona ogromną rolę w samorządzie terytorialnym oraz całym prawie administracyjnym dla określenie regulacyjnej roli państwa i dopuszczalnego zakresu ingerencji administracji wobec obywatela.
1. Problem badawczy:
2. Cel: Celem pracy będzie próba ustalenia treści zasady pomocniczości, genezy jak i jej zakresu, sposobu stosowania po roku 1990 w Polsce. Zasada pomocniczości może mieć swoje zastosowanie i może przynieść oczekiwany efekt zwłaszcza w sferze publicznej, w której dochodzi do relacji pomiędzy jednostką, organizacją a podmiotem występującym w imieniu państwa, oraz innych związków publiczno-prawnych.
3. Hipoteza: Głównym założeniem pracy będzie próba określenia, czy zasada subsydiarności dąży do jak najbardziej racjonalnego podziału władzy między poszczególne szczeble struktury na podstawie kryterium efektywności.