prace społeczne - prośba o poradę

• Autor wątku Autor wątku g19kamil94g
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

g19kamil94g

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam, moja sytuacja jest następująca: dostałem wyrok do odpracowania 20h/mies/1,5roku, odpracowałem 40, napisałem o zmianę wymiaru czasu na 60h/3msc z racji pracy za granicą na co sąd sie przychylil. W miedzy czasie uzyskałem odroczenie na pół roku, przez pandemie prace zostały wstrzymane i teraz przyszedł mi harmonogram z gminy z tym pierwszym wymiarem czasu 20/mies. Tyle że moja sytuacja się zmieniła diametralnie gdyż mieszkam w zupełnie innej części Polski i mam tutaj pracę. Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji i dlaczego nie przysłali mi harmonogramu w stosunku 3 msc? Myślałem żeby zgłosić zmianę miejsca zamieszkania i podjęcie pracy ale tam gdzie mieszkałem mam podpisy bez odrabiania a tutaj z racji tego ze to miasto pewnie będę musiał odrabiać, i ciężko będzie połączyć pracę jeszcze z tą społeczną.

Miałeś zgodę sądu na zmianę miejsca stałego pobytu?

nie nic nie zgłaszałem w sprawie pobytu

Skazany w trakcie kary ograniczenia wolności nie może zmieniać miejsca stałego pobytu bez zgody sądu.

g19kamil94g napisał:
ale tam gdzie mieszkałem mam podpisy bez odrabiania a tutaj z racji tego ze to miasto pewnie będę musiał odrabiać,

Pomagamy w takim obchodzeniu prawa?? Przecież to o kpinę zakrawa.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót