Prace spoleczne

• Autor wątku Autor wątku Ziemniak75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Ziemniak75

Zbanowany
Odpowiedzi
7
Witam serdecznie mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne nie odrobiłem wszystkiego że względu na chorobę (depresja urojeniowe lękowa)jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną.Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nie odrobione godziny.Bardzo dziękuję za czas poświęcony na czytanie mojej wiadomości.

A ile miałeś tych prac i ile odrobiłeś?

10 miesięcy po 30 h miesięcznie odrobiłem okolo4 miesięcy reszta pobyty w szpitalach psychiatrycznych boi nie odrobiłem listopad grudzień

Jeśli chorowałeś i byłeś niezdolny do pracy to wystarczyło złożyć wniosek o przerwę w karze. Co znaczy, że wyrok się przedawnił 1.01.?

Dostałem pismo z sądu że z dniem 1 stycznia 2024 wykonanie karalności się przedawnia.Wyrok z 2008roku

Jeśli jest tak jak piszesz, i doszło do przedawnienia wykonania kary, to nie będziesz jej odrabiał.

No tak tylko co z tymi nieodrobionymi godzinami

Nie za bardzo wiem gdzie umieścić pytanie więc zadam je tutaj.Czy przy zamianie kary ograniczenia wolności na potrącanie z wypłaty dostaje "komornika" na konto który sam ściąga należność czy sam muszę wykonywać przelewy na wskazany numer konta?

Przelewy będzie robił pracodawca na wskazaną przez sąd instytucję/organizację/fundację. Otrzyma pismo z sądu w tej sprawie.

Powrót