Pracodawca a bezrobocie

• Autor wątku Autor wątku Mikina24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mikina24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, byłam na rozmowie o pracę na której pracodawca chciałby przy zatrudnieniu żebym była zapisana na bezrobocie. Rozumiem, że pewnie ma jakieś dofinansowania. Proponuje mi umowę na 2 lata. Czy ktoś miał styczność z taką umowa? Na czym ona polega? Jeśli po jakimś czasie chciałabym zrezygnować z pracy czy nie ponosiłabym jakiś konsekwencji? Czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę? Bardzo proszę o wszelkie rady.

Trudno po Pani poście stwierdzić z jakiego rodzaju dofinansowania z PUP pracodawca chce skorzystać...
Ile ma Pani lat? Pytam, ponieważ dotacja z PUP zależy także od wieku osoby bezrobotnej, którą zatrudnia pracodawca.

Mam 22 lata jestem studentką, wiem też, że szukają osób poniżej 30 roku życia.

Jaki rodzaj umowy proponują? Umowę o pracę?
Jaki wymiar etatu?

Ostatnia edycja:
Umowa o pracę, cały etat, umowa na 2 lata

Mikina24 napisał:
Mam 22 lata (...) szukają osób poniżej 30 roku życia.
Mikina24 napisał:
Umowa o pracę, cały etat, umowa na 2 lata
Wygląda na to, że pracodawca chce skorzystać z refundacji części poniesionych kosztów na wynagrodzenie, nagrody oraz składki na ubezpieczenie społeczne w związku z zatrudnieniem osoby bezrobotnej do 30. roku życia.
Więcej szczegółów: https://zielonalinia.gov.pl/-/refun...nia-spoleczne-za-pracownikow-do-30-roku-zycia

Rozwiązanie przez Panią potencjalnej umowy nie będzie miało dla Pani żadnych konsekwencji prawnych.... oczywiście będzie trzeba zachować formę pisemną i rozwiązać współpracę zgodnie z warunkami określonymi w umowie o pracę.

Ostatnia edycja:
Powrót