pracodawca nie wypłacił wypłaty i przeciąga sprawę w sądzie

• Autor wątku Autor wątku Ad12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ad12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam sprawę w sądzie przeciwko byłemu już pracodawcy, który nie wypłacił mi wypłaty. Sprawa ciągnie się już jakieś 2 lata, bo ciągle a to zachoruje sędzia, a to adwokat "Pana" Pracodawcy i w ciągu 2 lat może odbyły się ze 3 sprawy. Ponadto ten sam Pracodawca już zmienił nazwę swojej firmy i naciąga dalej innych Pracowników. Ciekawe jest to, że moi koledzy, którym udało się zajść dalej w sądzie uzyskali wyroki przyznające im zaległe pensje wraz z odsetkami a Pracodawca się odwołuje... Może ktoś z Państwa może mi doradzić co powinienem zrobić i jak to jest z przedawnieniem takich spraw?

Ostatnia edycja:
Bieg terminu przedawnienia ( o roszczenie objęte pozwem ) uległ przerwaniu i nie biegnie.

Trudno bez znajomości akt sprawy i szczegółów oceniać , czy zasadna byłaby skarga na przewlekłość. Jeśli założymy, że tak - to czasami warto ją złożyć.

Z reguły na czynniki obiektywne, takie jak np. choroba sędziego referenta czy pełnomocnika stron - nie ma rady poza taką, iż należy uzbroić się w cierpliwość. O ile istnieją przesłanki do udzielenia zabezpieczenia - można zgłosić taki wniosek.

Powrót