pracodawca straszy sadem

• Autor wątku Autor wątku ania26812
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania26812

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam mam pytanie:pracuje w firmie sprzatajacej,mam umowe zlecenie ktora konczy sie z dniem 30 listopada,mialam zlecenie utzrymania czystosci w obiekcie,ktory rezygnuje z ich uslug z dniem 30 listopada bo do tego dnia mieli umowe.Na tym obiekcie zaproponowali mi ze chca mnie zatrudnic jak mi umowa z moja firma wygasnie,moja szefowa zagrozila ze moze podac mnie do sadu o utracone korzysci,za to ze przejelam obiekt,czy moze to zrobic ,pilnie prosze o odpowiedz i z gory dziekuje.

Witam!
Wiesz co, nie jestem specem, ale jedno moge Ci poradzic, popros pracodawce o podstawy prawne na ktore chce sie powolac zeby pozwac Cie do sondu,bo wydaje mi sie to dziwne, zwlaszcza ze i u Ciebie konczy sie umowa i pracodawcy z obiektem wiec i obiekt i Ty zostajecie wolni jak ptaki. Ja to tak rozumiem.
Pozdrawiam

Umowa zlecenie to nie temat prawa pracy.
Co do Pani pytania, to proszę zleceniodawcy (Pani nie ma pracodawcy, bo nie jest Pani pracownikiem tylko zleceniobiorcą) powiedzieć, że jeśli nie zna adresu sądu, to Pani chętnie jej dostarczy.
Co do pozwania Panią o spowodowanie utraty dochodów, to oczywiście może pozwać (po to są sądy), tylko że narobi sobie kosztów i przegra.

Powrót