V
Vegasaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam, uczęszczam do zasadniczej szkoły zawodowej i odbywam praktykę jako mechanik, dodam iż jestem już pełnoletni, praktykę odbywam w środę, czwartek, piątek. Mam problem otóż Pracodawca powiedział mi, że muszę przyjść na praktykę w sobotę, żeby odrobić poniedziałek 2 maja, ale akurat w tą samą sobotę musiałem przyjść do szkoły, żeby odrobić ten 2 maj, bo poniedziałek jest dniem szkolnym, więc odrabialiśmy ten dzień, nie poszedłem na praktykę, tylko do szkoły i dowiedziałem się, że Szef jest zdenerwowany, że mnie nie było, poinformowałem go, iż w sobotę mam szkołę, ale go to nie obchodzi i mam przyjść do pracy. Rozmawiałem z wychowawcą i napiszę mi, tak jakby zwolnienie, że w tym dniu byłem w szkolę, nie wiem co Szef mi może zrobić, wyrzucić z praktyk, lub coś ?
I tak przy okazji, Kolega ma problem też ze swoim pracodawcą, otóż szef mu każe jeżdzić na montaże, montaże są do różnych godzin, np ostatnio był montaż od 6;00 do 20;00, praktykant musi się zgodzić na takie coś ? Pomimo iż szef da mu więcej pieniędzy ? Dodam iż normalnie on pracuje od 6;00 do 14;00
I tak przy okazji, Kolega ma problem też ze swoim pracodawcą, otóż szef mu każe jeżdzić na montaże, montaże są do różnych godzin, np ostatnio był montaż od 6;00 do 20;00, praktykant musi się zgodzić na takie coś ? Pomimo iż szef da mu więcej pieniędzy ? Dodam iż normalnie on pracuje od 6;00 do 14;00
Ostatnia edycja: