prawa adwokata

• Autor wątku Autor wątku cookies
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cookies

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mojej corce na przerwie kolega dokuczał wykręcajac rece i popychając córka upadla na ręke na skutek czego miala złamanie ręki.Wniesliśmy spawę na policje gdzie ten chłopak po preowadzonym postępownamiu został oskarżony o czyn karalny.Po 3 miesiacach dostalismy wezwanie do sądu,dzie myslelismy że ma się odbyc rozprawa.Nie poinformowano nas dlaczego i w jakim celu odbywa sie to przesłuchanie.W sekretariacie znajddowali się pani która zapisywała zeznania na komputerze oraz (jak się póżniej okazało ) pani adwokat oskarżonego i jego matka.Siadkowi byli wzywani po kolei do sekretariatu i byli przesluchiwani przez w/w osoby.W takcie przesłuchania ( córka jest nieletnia) ,słysząc sposob i treśc zadawanych pytań mąż wniósł spostrzeżenie że chce wziąśc adwokata,nam odmówiono.Pod koniec przesłuchania zorientowalismy się że to nie jest rozprawa.Zadałam pytanie czy jest tu obecna pani sędzina,powiedziano nam że nie.Na nastepne pytanie jak nazwsko pani i kto przesłuchuje moja córkę odpowiedziano nam ze pani jest adwokatem oskarzonego i nie ma obowiązku się przestawiac.W czasie przesłuchania pytania zadawane przez pania adwokat byli stronnicze ,niektore wogole nie związane z zajsciem,pomawiające,stresujace oraz urażajace godnośc osobista mojej córki.Po przesłuchaniu nie wyrazilismy zgody na podpis córki pod tymi zeznaniami ale pani która protokołowała całe przesłuchanie poinformowała nas ze córka musi to podpisac.W czasie przesłuchania nie był obecny psycholog.
Na jakiej postawie i jakie miała prawo bez sędziego przesluchiwac pani adwokat oskarzonego? Dlaczego corka jako poszkodowana miala znosic te upakorzenia gdzie w czasie tej rozmowy (bo jak to mozna inaczej nazwac?) musiala znosic kpiące mimiki twarzy pani adwokat i oskarzonego? Czy istenieje taka procedura która odbyła się w gmachu sądu w pokoju sekretariatu?

Z tego co przeczytałem wygląda mi to na jakąś kompromitacje ze strony adwokata owej osoby
na Pani miejscu nie zostawił bym tej sprawy tak sobie tylko niezwłocznie udał się do odpowiedniej instytucji i przedstawił sytuacje
według mnie z treści Pani postu ta sprawa kwalifikuje się jako przestępstwo.

Powrót