K
karolinaan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Dzień dobry,
mam taki problem.
Podpisałam z pewnym człowiekiem NDA i nie wiem czy jest ono ważne.
Nie posiada ono ani jego danych, ani podpisu, a jej treść to tylko i wyłącznie (są tam tylko moje dane i tylko mój podpis):
Ten człowiek był pośrednikiem.
Teraz następuje sytuacja taka, że mój kodowałam pewną stronę i kod ten został sprzedany (nie było żadnej umowy o przekazanie praw autorskich) klientowi "docelowemu", a mi nie została wypłacona płatność za wykonane zlecenie.
Czy mam prawo odezwać się do firmy "docelowej" z prośbą o zaprzestanie wykorzystywania mojej pracy (z powodu braku płatności od pośrednika i z braku praw autorskich) czy nie?
Nie chcę zrobić nic, co nie byłoby niezgodne z prawem
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
mam taki problem.
Podpisałam z pewnym człowiekiem NDA i nie wiem czy jest ono ważne.
Nie posiada ono ani jego danych, ani podpisu, a jej treść to tylko i wyłącznie (są tam tylko moje dane i tylko mój podpis):
1. Strony uzgadniają, że dla celów niniejszej Umowy zobowiązują się do zachowania
Tajemnicy Poufności. Objęte są nią wszelkie posiadane przez Strony informacje o
wiedzy, know - how, dane finansowe, handlowe, techniczne, operacyjne, z zakresu public
relations, a także badania, analizy, opracowania i plany dotyczące tworzonego serwisu,
a ta kże wszystkie inne z wyjątkiem tych, które w chwili ujawniania lub przekazywania
drugiej Stronie zostaną wyraźnie określone jako informacje nieobjęte Tajemnicą
Poufności.
2. W każdym przypadku naruszenia przez którąkolwiek ze Stron postanowień niniejszej
Umo wy, druga Strona uprawniona będzie do dochodzenia od Strony naruszającej
wszelkich przepisanych prawem roszczeń w celu ochrony swych praw.
3. Umowa została zawarta na czas określony wynoszący 36 miesięcy.
Ten człowiek był pośrednikiem.
Teraz następuje sytuacja taka, że mój kodowałam pewną stronę i kod ten został sprzedany (nie było żadnej umowy o przekazanie praw autorskich) klientowi "docelowemu", a mi nie została wypłacona płatność za wykonane zlecenie.
Czy mam prawo odezwać się do firmy "docelowej" z prośbą o zaprzestanie wykorzystywania mojej pracy (z powodu braku płatności od pośrednika i z braku praw autorskich) czy nie?
Nie chcę zrobić nic, co nie byłoby niezgodne z prawem
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!