J
Jack_ Xilo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Zaryzykuje, chociaż podobny temat na pewno musiał być poruszany. Próbuje stworzyć grę MMORPG już od pół roku. Wykorzystuje do tego naprawdę popularny, darmowy silnik Vallheru. Chce jednak wziąć grafikę , oraz klimat z Icewind Dale 1 i 2. Słyszałem że twórcy pozwalają na takie coś, pod warunkiem że nie będę czerpał z tego naprawdę dużych korzyści finansowych.
Na przykład nie wprowadzę abonamentu miesięcznego. Jest to jakby reklama ich produktu. Chociaż formalnie prawo nie pozwala na takie rzeczy. Mogę jednak zarabiać na reklamach, oraz dodatkach które użytkownicy mogą wykupić np: konto premium. Chciałbym się upewnić ze to co mówię w rzeczywistości działa, i odnosi się do Sagi Icewind Dale.
Na przykład nie wprowadzę abonamentu miesięcznego. Jest to jakby reklama ich produktu. Chociaż formalnie prawo nie pozwala na takie rzeczy. Mogę jednak zarabiać na reklamach, oraz dodatkach które użytkownicy mogą wykupić np: konto premium. Chciałbym się upewnić ze to co mówię w rzeczywistości działa, i odnosi się do Sagi Icewind Dale.