Prawa autorskie na świstaku

• Autor wątku Autor wątku Marcvanlinden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Marcvanlinden

Marcvanlinden

Użytkownik
Odpowiedzi
79
witam chciałbym się dowiedzieć o pewną rzecz wystawiłem 2 legalne systemy xp na sprzedasz na świstaku i zarobiłem blokadę konta powód blokady Łamanie praw autorskich. Równoległa sprzedaż tych samych egzemplarzy w różnych mediach. i nie wiem o co im wogule chodzi

drugie pytanie czy w swoim pubie można poszczać muzyczkę z radia internetowego czy tez muszę wpłacić Zaiksowi

Odp. na drugie pytanie:
Tak, musisz placic. Nie jest wazne zrodlo muzyki, tylko fakt jej puszczania klientom.

A co do pierwszego:
Sprzedawales wersje OEM czy BOX?

Transakcja przeprowadzana jest zgodnie z warunkami licencji Microsoft OEM. Program sprzedawany jest z komputerem bądź jego elementem (zgodnym z licencją OEM) z jakim został wcześniej zakupiony (w tym wypadku z niesprawnym komputerem DELL OPTIPLEX GX1 PII 350MHz w podstawowej konfiguracji). i za to zaliczyłem blokadę czyli za swoją utwory muzyczne skomponowane przez moich znajomych tez mam płacić

Jesli masz umowe z tworcami (najlepiej pisemna) i nie sa oni zreszeni w ZAiKSie to nie musisz placic.

Jaki byl dokladny powod bloka?
Prawa autorskie czy rownolegla sprzedaz?
Cos masz problem ze znakami przestankowymi i latwo przekrecic sens...

Twoje konto zostało zablokowane przez Administratora, ponieważ złamałeś jeden lub więcej punktów obowiązującego Regulaminu. Oto powód zablokowania konta:

Łamanie praw autorskich. Równoległa sprzedaż tych samych egzemplarzy w różnych mediach.

napisałem także Transakcja przeprowadzana jest zgodnie z warunkami licencji Microsoft OEM. Program sprzedawany jest z komputerem bądź jego elementem (zgodnym z licencją OEM) z jakim został wcześniej zakupiony (w tym wypadku komputerem DELL OPTIPLEX GX1 PII 350MHz w podstawowej konfiguracji, w słabym stanie technicznym).

I tak musisz pisać do Świstaka z prośbą o odblokowanie.

Jesli są to utwory skomponowane przez Twoich znajomych, i nie sa to przeróbki juz powstałych utwórów to nie musisz płacić.

już to zrobiłem odrazu jak mi konto zablokowali tylko chciałem się dowiedzieć o co im biega z Łamanie praw autorskich. Równoległa sprzedaż tych samych egzemplarzy w różnych mediach to już jest zabroniona sprzedaż legalnych xp

czyli za przeróbki nagrań muszę też zapłacić a wiesz może ile to kosztuje czy to się płaci od nagrania czy jak ?

Nie wiem też o co im chodzi z prawami autorskimi.

To pytanie do org. zbiorowego zarzadzania.

Colder:
Windows XP i ZAiKS? :)

Cos mi sie wydaje ze Switak zrozumial ze sprzedajesz kilkukrotnie ten sam egzemplarz Windowsa...

Nie, chodzi mi o opłaty za przeróbki nagrań... Toć dałem linijke przerwy :P

Serwis świstak to normalnie chorzy ludzie ktoś ode mnie skopiował aukcje wystawił na eBay a ja za to dostałem blokadę konta i czy to ma być uczciwe wystarczy, że ktoś gdzieś ode mnie aukcje skopiuje i znów zaliczę blokadę konta tak samo jak ktoś inny mojemu koledze zablokowani konto za to, że miał niby obraźliwego Nicka :!: :!: :wow:

Powrót