Prawa do szkicu z aplikacji mobilnej

• Autor wątku Autor wątku rysownik841
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rysownik841

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Szanowni Państwo

Proszę o opinie w sprawie możliwości bezpłatnego korzystania z efektów aplikacji mobilnej , polegającej na przerabianiu zdjęć na tzw. szkic ołówkiem. Wyjaśnię iż zamierzam wykonywać własnym telefonem, samodzielnie zdjęcia ( przedmiotów, osób za ich zgodą i elementów natury) a następnie przerabiać te zdjęcia na tzw szkice za pomocą dostępnych tzw. darmowych aplikacji mobilnych. Moją wątpliwości co do bezpłatności korzystania z aplikacji budzi fakt iż zamierzam otrzymane szkice wykorzystywać do celów komercyjnych tzn. zamierzam na nich zarabiać. Zajmuję się nauczaniem języków obcych, samodzielnie tworzę materiały dydaktyczne . Słowom zdaniom i frazom towarzyszą adekwatne zdjęcia / grafiki. Materiały te wysyłam uczniom lub prezentuje online, za co otrzymuje wynagrodzenie. Prosze o opinie, czy takie wykorzystanie powstałych w aplikacji szkiców mieści się w ramach tzw. darmowego korzystania z aplikacji. Na końcu jeszcze raz zaznaczę ze przetwarzane zdjęcia są wyłącznie moją własnością.Dziękuję Będe bardzo wdzięczny za odpowiedź.

rysownik841 napisał:
... czy takie wykorzystanie powstałych w aplikacji szkiców mieści się w ramach tzw. darmowego korzystania z aplikacji. ...
Odpowiedzi na to pytanie szukaj w warunkach korzystanie z tych aplikacji, tu nasze opinie na nic się nie zdadzą.

Powrót