prawa po slubie z polka

• Autor wątku Autor wątku ilona.pol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ilona.pol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem polka i wraz z narzyczonym albanczykiem mieszkamy w grecji, on ma tutaj wize 2-letnia, mieszka tu i pracuje legalnie od wielu lat. chcemy sie pobrac, jakie prawa bedzie mial po slubie do pracy na terenie unii europejskiej. chcemy wyjechac do niemiec gdzie mamy mozliwosc pracy, czy musi sie najpierw starac o karte pobytu w polsce lub wize? czy moze go ktos tam legalnie i bez problemow zatrudnic tylko na podstawie aktu slubu?

witaj. jedno co moge ci doradzic z perspektywy osoby ktora tak jak ty..byla zakochana... i wziela slub na pelnym spontanie. moim mezem jest pakistanczyk.mieszka w anglii aktualnie rozwodze sie z nim bo zalezalo mu tylko na wizie... wiem ze im wszystkim tylko i wylacznie na tym zalezy, wiec nie ludz sie, ze to milosc po grobowa deske. ostrzegam.ja akutalnie przechodze gehenne zwiazana z rozwodem. on jest ode mnie oddalony o 2000 km a czuje presje i strach...uwazaj prosze. wiem ze pomyslisz ze on jest inny...ale prawda jest inna.czaruja nas zeby wbic sie do ue i pracowac a pozniej zaczyna sie koszmar dla kobiet..bialych kobiet.prosze...uwazaj.pozdrawiam

Powrót