Prawa żony

• Autor wątku Autor wątku dawiddino18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawiddino18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Obecnie mąż pracuje na delegacji w Belgii. Mam wrażenie, że nie otrzymuję pełnej wypłaty mojego męża na nasze wspólne konto.
Mam dwójkę dzieci na utrzymaniu, z mężem nie umiem dojść do porozumienia (nie jesteśmy w separacji ani po rozwodzie).
Kontaktowałam się z pracodawcą, który drwiąco podkreślił, że nie wiadomo kiedy otrzymam pieniądze. Z zapytaniem ile mąż zarabia na godzinę nie udzielił mi informacji, gdyż jestem stroną a nie pracownikiem.

Gdzie mam się udać żeby dowiedzieć się o zarobkach męża lub ewentualnych przelewach być może na inne konto?
Proszę o pomoc...

dawiddino18 napisał:
Gdzie mam się udać żeby dowiedzieć się o zarobkach męża lub ewentualnych przelewach być może na inne konto?
.

Nalepiej do Męża. Pracodawca nie ma obowiązku zdawać Ci relacji ile zarabia Mąż. Jeśli macie takie problemy, może warto pomyśleć o rozwodzie ?

A ja mysle, ze najlepiej bedzie jezeli maz pokaze ci odcinek wyplaty lub tez karte podatkowa (loonfische), pod byle jakim pretekstem powiedz ze jest to potrzebne do przedstawienia do jakiegos urzedu, czy nawet zeby otrzymac zwrot podatku z Belgii i potrzebujesz aby dokonac obliczenia ... i juz bedziesz wiedziec jakie ma dochody, jezeli nie stac go na to, aby powiedziec prawde!

Powrót