Prawidłowe parkowanie D-18 T-30i strefa zamieszkania droga wewnętrzna

• Autor wątku Autor wątku Otrin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Otrin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Strefa Zamieszkania, droga wewnętrzna, znak pionowy D-18 z tabliczką T-30i

Po stronie gdzie stoją pojazdy jest chodnik i bloki, po przeciwnej stronie chodnik i domki jednorodzinne.

Czy pojedyńczy pojazd jest zaparkowany prawidłowo?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Otrin napisał:
Strefa Zamieszkania, droga wewnętrzna, znak pionowy D-18 z tabliczką T-30i

Po stronie gdzie stoją pojazdy jest chodnik i bloki, po przeciwnej stronie chodnik i domki jednorodzinne.

Czy pojedyńczy pojazd jest zaparkowany prawidłowo?

wrzuć zrzut z google street lub najzwyklejsze zdjęcie bo po tym rysunku to można do czarnej ... trafić.

Czy po stronie domków (po lewej) są wyznaczone miejsca parkingowe?

forg napisał:
Parkować można tylko w miejscach wyznaczonych. Skąd zatem jakiekolwiek wątpliwości?

może być tak jak u mnie na osiedlu, że jest strefa zamieszkania, ale brak znaków parkingu. Prawie 100% aut parkuje nielegalnie, bo nie ma odpowiednich znaków. Każdy parkuje jak chce bo nie ma znaków, a praktycznie żadne auto nie powinno tam parkować. Dojść do tego kto parkuje dobrze, a kto źle jest wykluczone. CIekawe czy tu nie ma takiego absurdu również.

zgdanska napisał:
może być tak jak u mnie na osiedlu, że jest strefa zamieszkania, ale brak znaków parkingu. Prawie 100% aut parkuje nielegalnie,

No właśnie. Skoro nie ma miejsc wyznaczonych to nie można parkować. Należy zwrócić się pisemnie do zarządcy terenu z prośbą o wyjaśnienie sytuacji - bo niestety bywa tak, że zarządca terenu najzwyczajniej w świecie nie zna przepisów ruchu drogowego. Mieszkałem kiedyś na takim osiedlu. Wówczas nie było wyznaczonych miejsc parkingowych w strefie zamieszkania. Teraz są.

Powrót