Prawnik poszukiwany!

• Autor wątku Autor wątku matys-magda69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

matys-magda69

Użytkownik
Odpowiedzi
39
MAM nadzieje ,ze to wlasciwe miejsce do znalezienia pomocy fachowej
szukam prawnika ktory osmieli sie podniesc reke na Counsil krolowej:D(takie stwierdzenie uslyszlam w CAB) Cab niestety oplacane przez Counsil raczej nie bedzie sie przeciwastawiac Urzedowi.:cool:
sprawa zagmatwana wiele watkow ,benefity HB CTB,(glownie bledy urzednikow,Jobcenter(tutaj ciekawa sprawa dyskryminacji przez jednego z pracownikow)moja totalna zalamka,choroba 4 miesieczne zwolnienie.i utrata pracy -musialam zrezygnowac gdyz choroba uniemozliwila mi powrot do pracy.
3 prawnikow zCab sugerowalo ze mozna by to podciagnac o uszczerbek na zdrowiu- depresja ,wynikla z wczesniejszych dzialan counsilu i JC i sytuacji zyciowej.bo samo wywalczenie kwot z naleznego benefitu to namiastka tego czego mozna sie domagac.Ale nikt nie ma odwagi tego zrobic?jakos nie wierze w nietykalne instytucje?

nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi..chcesz sie odwolac od decyzji w sprawie twoich zasilkow? nie wiem do jakiego ty CAB sie udalas, bo te, z ktorymi ja mam do czynienia nie maja problemow z podwazaniem LA decyzji, nie sadze, zeby to bylo ich priorytetem, a jest nim klient. Local Authorities wspomagaja biura finansowa wlasnie z tego powodu, zeby niosly pomoc mieszkancom i nie mysle, zeby ktos sie bal wziac sprawe, jesli sa podstawy, zeby sadzic, ze ktos popelnil blad. Byc moze zle ich zrozumialas...? Mozesz napisac scislej o co chodzi??

kilka postow w mojej sprawie jest na forum ale sprobuje bardzo krotko na ten temat
1.od marca 2008 roku zalozylam dzialanosc gospodarcza,bez zadnych przerw ,zawiieszania itp,pracue do dzisaj.rozliczenia roczne posiadam juz 2
2.miedzyczasie pracowalam rowniez od pazdziernika 2007 r na full tima ale bez HO (moj blad)
3.luty .2009 dosiegla mnie redukcja i mojego partnera takze(on zarejestrowany WRS od 3 miesiecy)\counisl prosi o WRS za czas kiedy poszukiwal pracy,rece opadaja
4 w lutym skladamy papiery w JC na Jsa a takze o HB CTB -ja pracuje mniej niz 16 godzin w tygodniu wiec moge sie ubiegac o zasilek,gdyz na mocy prawa jako osoba self employed nabywam takie samo prawo bedac w zatrudnieniu jak obywatele innych krajow EU
5.odmowa Jsa gdyz nie posiadam R"R i HT i za duzo oszczednosci?skad oni to wzieli skoro nawet nie zarobilam wiecej niz 16 tys w roku
6,odmowa HB CTB bo decyzja JC tez byla negatywna
7.zajechalo dyskryminacja(person from aboard~co to ma znaczyc?:mad:pracuje caly czas nie mialam przerwy w zatrudnieniu i powinnam utrzymac status pracujacego a co za tym idzie wszelkie przywileje
8.Cab dostalo odpowiedz z Counsilu -zasilek sie nie nalezy bo sie nie nalezy,bez zadnego przepisu prawnego .jak zaczelam drazyc temat o podanie regulacji to sie zaczal cyrk
-6 miesiecy proszono mnie o HO(co nie powinni bo skladajac aplikacje bylam wylacznie samozatrudniona)
-poproszono o zmiane zawodu i formy zatrudnienia zeby wyrobic sobie HO bo bedzie im latwiej
-okazalo sie ze uzyskano informacje z JCP ze ja przerwalam dzialanosc!!!!cyrki !
-kiedy bylam zmuszona wziasc pierwsza lepsza prace zeby miec na chleb po miesiacu stresow zachorowalam(objawy depresji lekarz stanowczo zakazal wracac do pracy az do wyleczenia)
-Kiedy napisalam o calej sprawie do Counsilu w odpowiedzi dostalam ze niestety jesli jestem chora musze sobie radzic sama bo bedac chora nie pracuje i nie mamR"R HB
-3 miesiace na zwolnieniu ale nie zawiesilam dzialalnosci!
-po 3 miesiacach bez zadnej poprawy zmuszona jestem zrezygnwac z pracy,skladam wypowiedzenie.moja rehabilitacja trwa ok 6 miesiecy
UFFFFFFFFFFF przepraszam za dlugi tekst

agaciq21 napisał:
nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi..chcesz sie odwolac od decyzji w sprawie twoich zasilkow? nie wiem do jakiego ty CAB sie udalas, bo te, z ktorymi ja mam do czynienia nie maja problemow z podwazaniem LA decyzji, nie sadze, zeby to bylo ich priorytetem, a jest nim klient. Local Authorities wspomagaja biura finansowa wlasnie z tego powodu, zeby niosly pomoc mieszkancom i nie mysle, zeby ktos sie bal wziac sprawe, jesli sa podstawy, zeby sadzic, ze ktos popelnil blad. Byc moze zle ich zrozumialas...? Mozesz napisac scislej o co chodzi??

oj.......CAB naprawde moze rozczarowac...............Moze Ciebie inaczej traktuja bo zawodowo z nimi wspolpracujesz a wybierz sie do nich prywatnie, zeby nikt Cie nie znal to zobaczysz jak Cie obsluza.

matys-magda69 niestety temat musze zamknac nasze forum nie posredniczy w poszukiwaniu prawnikow jak i platnych uslug.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót