Prawo autora do pracy konkursowej

• Autor wątku Autor wątku beta08
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beta08

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Wziełam udział w konkursie uczelnianym, stworzylam strone poswiecona jednemu z przedmiotow, strona byla tworzona w zeszlym roku, do pracy dolaczono oswiadczenie o przestrzeganiu praw autorskich (wszystkie tresci na stronie sa zgodne z prawami autorkimi) dolaczone bylo oswiadczenie prowadzacego przedmiot ze zgadza sie na stworzenie pracy z tego przedmiotu, przy czym tresci z wykladow pochodzily tylko i wylacznie z moich prywatnych notatek, zanotowanych swoimi slowami.

W tym roku na prace nalozono licencje:

"Oświadczam iż zgłoszoną przeze mnie do konkursu pracę udostępniam na zasadach licencji: CreativeCommons Uznanie Autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach, czyli wyrażam zgodę na jej bezpłatne kopiowanie, rozpowszechnianie, przetwarzanie i wykorzystywanie oraz tworzenie na jej podstawie prac zależnych, pod warunkiem, że zostanie przywołane nazwisko/nazwa autora pracy oryginalnej; praca zależna nie zostanie wykorzystana do celów komercyjnych oraz zostanie rozpowszechniona na tej samej licencji CreativeCommons, co praca oryginalna."

Ale prawo nie dziala wstecz...

Dostep do strony zostal zablokowany wraz z zakonczeniem konkursu,

Chcialam modyfikowac tresci oraz dodac nowe, poniewaz tematyka jest dla mnie bardzo wazna.

Dlatego prosze o pomoc

Czy moge ta strone, ktora wykonalam od podstaw i ktora posiadam umiescic na wlasnym serwerze, pod nowym adresem i modyfikowac?

Jeżeli tak, to czy moge wykorzystac ta strone na wlasnym serwerze do celow komercyjnych czy moge miec na niej reklamy?

Jezeli nie, w jakim stopniu musialabym dokonac zmian? Nie podpisywalam dokumentu, na podstwie którego zrzekalabym sie praw autorskich, od strony technicznej, na takim samym szablonie posiadam wiecej stworzonych stron, ale jest to moja wlasnosc.

Bardzo prosze o pomoc, mam wrazenie ze jest zagadnienie dosc delikatne, wydaje mi sie ze moge dokonywac wszelkich zmian na wlasnym serwerze, ale po przeczytaniu wielu watkow na forum, wole sie upewnic

Dziekuje za wszelkie wsazowki.

O ile w pierwotnym regulaminie nie było zawarte przeniesienia praw autorskich (a skoro jest licencja CC to do tego nie doszło) to:
możesz ta strone, ktora wykonałaś od podstaw i ktora posiadasz umiescic na wlasnym serwerze, pod nowym adresem i modyfikować
możesz wykorzystać tą stronę do celów komercyjnych (licencji udzielasz dla konkretnego podmiotu, sama dysponując całością praw majątkowych)

dziekuje za jasna odpowiedz

Powrót