M
mariuszp
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Stworzylem dla klienta sklep, ktorego oprogramowanie jest w pelni autorskie (tzn zbudowane od poczatku do konca przeze mnie). Chce jednak zrobic z tego sklepu tzw wersje pudelkowa i sprzedawac hurtowo innym chetnym. Oprogramowanie bedzie wiec bazowalo na tym, co juz stworzylismy (po niewielkich modyfikacjach graficznych i kodu PHP). W umowie na wykonanie sklepu mam zapis przeniesienia na Klienta wszelkich praw autorskich oraz wylacznych praw do korzystania z dzieła.
Teraz pytanie: jesli jest to oprogramowanie napisane przeze mnie, moge je dalej sprzedawac wraz z wiekszoscia rozwiazan, ktore jest zrobione?
Jesli temat jest glebszy, prosze o doradztwo, do ktorej kancelarii sie zglosic (dolny slask) aby uzyskac kompetentna odpowiedz w zakresie prawa autorskiego?
Teraz pytanie: jesli jest to oprogramowanie napisane przeze mnie, moge je dalej sprzedawac wraz z wiekszoscia rozwiazan, ktore jest zrobione?
Jesli temat jest glebszy, prosze o doradztwo, do ktorej kancelarii sie zglosic (dolny slask) aby uzyskac kompetentna odpowiedz w zakresie prawa autorskiego?