T
Trelew
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Cześć, piszę regulamin forum, dodaję dwa punkty do regulaminu:
1. Treści zamieszczanie przez użytkowników na forum stają się własnością serwisu i objęte są prawami autorskimi (***mod***).
2. Administratorzy forum nie ponoszą odpowiedzialności za treści zamieszczanie przez użytkowników forum.
Jeżeli mój serwis przejmuje prawa autorskie do treści zamieszczanych przez użytkowników to czy ja nie ponoszę odpowiedzialności za te treści mimo tego, że stają się własnością mojego serwisu?
Czy w ogóle mogę przejąć prawa autorskie za pośrednictwem serwisu?
Jeżeli tak to na jakiej zasadzie to działa?
To coś na zasadzie oddania praw przez użytkownika na rzecz serwisu?
(oczywiście użytkownik rejestrując się w serwisie musi wyrazić zgodę na te punkty)
Jeżeli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie
Pozdrawiam i liczę na konkretną odpowiedź.
1. Treści zamieszczanie przez użytkowników na forum stają się własnością serwisu i objęte są prawami autorskimi (***mod***).
2. Administratorzy forum nie ponoszą odpowiedzialności za treści zamieszczanie przez użytkowników forum.
Jeżeli mój serwis przejmuje prawa autorskie do treści zamieszczanych przez użytkowników to czy ja nie ponoszę odpowiedzialności za te treści mimo tego, że stają się własnością mojego serwisu?
Czy w ogóle mogę przejąć prawa autorskie za pośrednictwem serwisu?
Jeżeli tak to na jakiej zasadzie to działa?
To coś na zasadzie oddania praw przez użytkownika na rzecz serwisu?
(oczywiście użytkownik rejestrując się w serwisie musi wyrazić zgodę na te punkty)
Jeżeli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie
Pozdrawiam i liczę na konkretną odpowiedź.
Ostatnią edycję dokonał moderator: