Prawo bankowe - praca dyplomowa

• Autor wątku Autor wątku christian007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

christian007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Cześć, jestem studentem III roku Ekonomii o spec. Prawo w biznesie, mimo że jestem na takiej specjalizacji mimo wszystko wiąże przyszłość z studiami magisterskimi w obrębie finansów lub matematyki o spec finansowa/analiza danych... ponieważ jestem sortu ekonomistów " praktyków" niż "teoretyków" ... natomiast ekonomia o tej specjalizacji jest bardzo ciekawa i na pewno mi się przyda :D

Wybrałem ostatnio promotora który specjalizuje się w prawie finansowym, bankowym itd. mnie interesuje prawo bankowe. Chciałbym się Was, specjalistów i osoby wykształcone zapytać o to, czy istnieje możliwość abym napisał prace na temat np.

prawo bankowe, międzynarodowe obowiązujące zasady funkcjonowania instytucji bankowych - coś takiego ? bardzo mnie interesuje ten temat, międzynarodowej bankowości, jakiś aspektów prawnych z jakimi spotykają się banki na tle międzynarodowym, wiem, że jest coś takiego jak chyba unijne standardy bankowe, ale raczej mam na mysli coś innego niż unijne, zastanawiałęm się aby ująć temat też makroekonomicznie np. rezerwy bankowe np. Barclays UK 3% a banki w polsce 10% - dlaczego,jaka przyczyna no i dodać jakieś rzeczy związane z prawa.

Myślicie że mógłbym taki temat wymyśleć? może ktoś z Was ma jakiś pomysł?

Wiem, że mógłbym zapytać o to Promotora, natomiast kazał nam wysłać propozycje tematów prac licencjackich a mnie interesują takie zagadnienia, związane z międzynarodowymi standardami bankowymi (prawnymi) może bym zrobił coś na temat porównania? np. Szwajcarskie banki albo Angielskie?

Proszę o jakieś propozycje, temat mi się jak najbardziej podoba :D jest fajny i bezpieczny, bo statystyka to jest ryzykowna a promotorzy z ekonometrii/matmy finansowej/finansów to największe kosy na świecie którzy nie dopuszczają nawet do obrony..

Z góry dziękuje i pozdrawiam !

Powrót