Prawo do dzieci

• Autor wątku Autor wątku Becia001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Becia001

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam potrzebuje pomocy:( Roztałam się z moim byłam partnerem dawałam mu dzieci na wekeend pewnego dnia mój syn (5 letni) powiedzał mi że tata dotykał jego miejsc intymnych byłam w szoku poszłam o pomoc do Social worker i pani kazała mi iść z tym na policje było prowadzone ślectwo lecz zostało ono zakończone ponieważ policja w Dublinie powiedziała że nie będą się takimi bzetami zajmować.. Moj ex partner założył sprawe o widzenia które otrzymał przy których jest emerytowany policjant.. Teraz chce mi zabrać dzieci grożą mi że odbiorą mi dzieci ponieważ jestem sama a on nie długo będzie się żenił nie wiem co mam robić czy może wogóle mi zabrać je jestem załamana bardzo proszę o o pomoc. Z góry bardzo dziękuje

W tej chwili walcze z moim byłym o prawa do dzieci (i tu mam pytanie czy może mi odebrać dzieci??) Na tą chwilę mam social worker przychodzą sprawdzają itd. Ex płaci mi dopiero od 3 tygodni 30 euro na 2 dzieci staram się złożyć wniosek o alimenty lecz sędzia mi nie przyjął wniosku i nie wiem jaki tego powód był. Moj ex dośc dużo pije alkocholu i jest w ten czas bardzo agresywny raz to mnie uderzył i groził że mnie zabije i własna siostra mnie nie znajdzie ale problem że nie mam na to świadtka :( i nic mu nie moge udowodnić. Chce wiedzieć czy on może mi zabrać dzieci bo tego się właśnie najbardziej boje :(

Teraz już jest raczej za późno abym mogła cokolwiek zrobić :( najbardziej boli mnie to że dzieci cierpią przez takie coś. Ojciec ich w ogóle się nimi nie interesuje chce mi odebrać je ponieważ wie że tym może jedynie mnie zniszczyć jestem bezsilna nie wiem co mam robić kogo poprosić o pomoc nie mam żadnych dowodów na nie go że tak się działo jedynie moje słowa i w sumie jest świadek ale on nie będzie zeznawał ponieważ trzyma stronę jego :( jeśli możecie i wiecie jak kto może mi teraz udzielić pomocy bardzo proszę o odpowiedzieć z góry bardzo dziękuje

Analizując Twoją sytuację raz jeszcze od początku, wniosek nasuwa mi się jeden: szukasz pomocy, otrzymujesz ją, nie korzystasz z niej i dalej pytasz o to samo w kolejnym poście.
Podałam Ci instytucję, do której powinnaś się zgłosić, zakładam że nawet nie sprawdziłaś podanych w linku informacji. W Legal aid Board składasz wniosek opisując swoją sytuację, a następnie dostajesz prawnika z urzędu, którego również informujesz o groźbach ze strony ex, o sprawie, która się przeciwko niemu toczyła, itd.
Tam otrzymasz pomoc i informacje jakie masz prawa, co robić dalej,przez nich zakładana jest sprawa o alimenty. W sytuacjach wyjątkowych działają bardzo szybko.

Chyba, że udasz się prywatnie do irlandzkiego prawnika, który Cię odpowiednio pokieruje.

Zacznij w końcu działać, powodzenia.

Powrót