Prawo do fanpage Stowarzyszenia

• Autor wątku Autor wątku elola26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elola26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam serdecznie
Pisze do Państwa z zapytaniem. Kto ma prawo do fanpage Stowarzyszenia. Otóż jakiś czas temu założyłam ze swojego prywatnego kotna stronę facebookową dla Stowarzyszenia w którym działam. Prowadziłam fanpaga z jeszcze jedną osobą, uzupełniając na bieżąco informacje o działaniach stowarzyszeniowych. Oczywiście robiłam to poświęcając swój prywatny czas. Chciałabym wiedzieć konkretnie czy ja jestem właścicielem tej strony jako, że założyłam ja ze swojej strony prywatnej?
czy jestem zobowiązana przekazać dostęp członkom zarządu Stowarzyszenia do strony?

Dziękuję z góry za pomoc.Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Witam ponownie
A jak ktoś straszy mnie sądem jak nie oddam dostępu do fanpage Stowarzyszeniowego? Co w takim wypadku. Ma np Zarząd Stowarzyszenia prawo ode mnie żądać dostępu?

W sumie to stwierdzenie:
elola26 napisał:
... stronę facebookową dla Stowarzyszenia ...
wymagałoby uszczegółowienia. Stworzyłaś dla nich w sensie aby z niego korzystali czy też prywatnie o Stowarzyszeniu, w którym działasz?

Stworzyłam strone dla stowarzyszenia w którym działam.Poprzez swoje konto prywatne. I ją prowadziłam razem z koleżanką. A zarząd chce nam zabrać dostęp do niej.

elola26 napisał:
... A zarząd chce nam zabrać dostęp do niej.
Nie widzę podstawy prawnej do takiego działania. Co innego gdybyś chciała zlikwidować stronę, wtedy Stowarzyszenie mogłoby się słusznie sprzeciwić.

Myślałyśmy o likwidacji strony, żeby mogli sobie zrobić nową, ale w takim razie nie będziemy tego robiły. Skoro moga wyniknąć niepotrzebne problemy. Dziekuję za pomoc

Powrót