Prawo do prywatności/podglądactwo

• Autor wątku Autor wątku lepsza1326
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lepsza1326

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam:) Mam taki nietypowy problem... Spory czas temu wstając rano z łóżka i odwracając się w stronę okna zetknąłem się z sąsiadką za oknem vis a vis. Co prawda ona była u siebie i ja też ale problem w tym , że ja byłem prawie nagi... Ponadto nieraz ją widuje wieczorami i nocami na naszej posesji w niedalekiej odległości od naszego domu i okien do których być może robi wgląd... Ale nie o tym ma być temat... Kiedyś pomyślałem , że najlepiej aby się utwierdzić w przekonaniu jej podglądactwa to zrobić coś głupiego o każdej porze dnia lub nocy wewnątrz swojego domu i przekonać się czy to wyjdzie na wierzch... Okien nie zasłaniałem doszczętnie tylko firanka... I niestety wyszło... Usłyszałem już kilka nieprzyjemnych komentarzy na ten temat , ludzie tego faktu używają przeciwko mnie , rozgadują między sobą. Nie wiem czy to za sprawą kogoś się rozniosło czy tej Pani ale jak bronić się w takiej sytuacji???

Dodam , że niewykluczone , że ktoś mnie nagrał podczas tej sytuacji wewnątrz mojego domu...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W tematyce prawa pytanie jest następujące... Czy to przestępstwo , jeśli tak to jakie i co robić w takiej sytuacji???

przestępstwo że ktoś patrzy w twoje niezasłonięte okno i widzi co robisz?? - Nie - Nie jest to przestępstwo .

Powrót